Nyári ifjúsági olimpiára megy Berei Lénárd
Utoljára módositva: 2014-03-26 18:26:36

Szingapúr után Nankingban is lesz szatmári sportoló az ifjúsági olimpiai játékokon. Négy évvel ezelőtt Amalia Tătăran párbajtőrvívó, idén Berei Lénárd birkózó utazik az ötkarikás játékokra.

Berei Lénárd

Nyári ifjúsági olimpiai játékokra utazhat augusztusban a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate birkózója, Berei Lénárd (100 kg). A 16 éves sportoló az elmúlt évek egyik legtehetségesebb szatmári birkózója, az eddigi teljesítménye pedig meggyőzte a válogatott edzőket is, így meghívták a szakág négytagú csapatában, amely augusztus 16–28. között a kínai Nanking (Nanjing) városban fog küzdeni az ifjúsági korosztály számára kiírt második nyári ötkarikás játékokon.

„Nagyon büszke vagyok erre a gyerekre, mert rengeteg munkával, odaadással és alázattal készült meccsről meccsre, feláldozta magát ezért a sportágért, és végre meglett a gyümölcse – mondta Tudor Barbul, a szatmári egyesület edzője. – Hónapok óta készül távol az otthonától, Bukarestben, a junior válogatottal, és lám, a munkája nem volt hiábavaló” – folytatta a szakvezető.

Az augusztusi olimpiai játékokig még legalább két fontos verseny vár a szatmári srácra: ezen a hétvégén a kadett korosztályos országos bajnokságon az első számú esélyesként lép majd szőnyegre, május 9–11. között pedig Szerbiában, a korosztályos Európa–bajnokságon fog küzdeni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajló II. nyári ifjúsági olimpiai játékokat harminc sportág 222 versenyszámában rendezik meg. Az első kiírást négy évvel ezelőtt rendezték meg Szingapúrban, akkor is volt egy szatmári résztvevő, a párbajtőrvívó Amalia Tătăran személyében. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa az előkelő 7. helyen zárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...