Nyári ifjúsági olimpiára megy Berei Lénárd
Utoljára módositva: 2014-03-26 18:26:36

Szingapúr után Nankingban is lesz szatmári sportoló az ifjúsági olimpiai játékokon. Négy évvel ezelőtt Amalia Tătăran párbajtőrvívó, idén Berei Lénárd birkózó utazik az ötkarikás játékokra.

Berei Lénárd

Nyári ifjúsági olimpiai játékokra utazhat augusztusban a Szatmárnémeti SK–Erdődi Cetate birkózója, Berei Lénárd (100 kg). A 16 éves sportoló az elmúlt évek egyik legtehetségesebb szatmári birkózója, az eddigi teljesítménye pedig meggyőzte a válogatott edzőket is, így meghívták a szakág négytagú csapatában, amely augusztus 16–28. között a kínai Nanking (Nanjing) városban fog küzdeni az ifjúsági korosztály számára kiírt második nyári ötkarikás játékokon.

„Nagyon büszke vagyok erre a gyerekre, mert rengeteg munkával, odaadással és alázattal készült meccsről meccsre, feláldozta magát ezért a sportágért, és végre meglett a gyümölcse – mondta Tudor Barbul, a szatmári egyesület edzője. – Hónapok óta készül távol az otthonától, Bukarestben, a junior válogatottal, és lám, a munkája nem volt hiábavaló” – folytatta a szakvezető.

Az augusztusi olimpiai játékokig még legalább két fontos verseny vár a szatmári srácra: ezen a hétvégén a kadett korosztályos országos bajnokságon az első számú esélyesként lép majd szőnyegre, május 9–11. között pedig Szerbiában, a korosztályos Európa–bajnokságon fog küzdeni.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajló II. nyári ifjúsági olimpiai játékokat harminc sportág 222 versenyszámában rendezik meg. Az első kiírást négy évvel ezelőtt rendezték meg Szingapúrban, akkor is volt egy szatmári résztvevő, a párbajtőrvívó Amalia Tătăran személyében. Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa az előkelő 7. helyen zárt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...