Nyári kalandtábor rákbeteg gyerekeknek
Utoljára módositva: 2012-07-11 13:06:08

A Hans Lindner Alapítvány a Reménysugár program keretén belül évről évre nyári tábort szervez közösen a sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal, az általa támogatott rákbeteg gyerekeknek.

Négy szatmárnémeti gyerek vett részt a sárospataki rehabilitációs táborban

Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő sárospataki élményterápiás és rehabilitációs Kalandtábor július 2. és 8. között tartott, melyen a gyerekek szüleikkel és testvéreikkel együtt táborozhattak, azaz összesen 80 gyerek Magyarországról, Kárpátaljáról és 4 család Szatmárnémetiből. Nem véletlen a határon átívelő összefogás, mert ezzel is a közös megoldáskeresést próbálják erősíteni mind a családon belül, mind a közösségben. Egy felmérés szerint ugyanis tíz családból nyolc felbomlik, ha tartósan beteg lesz a gyerek. Azért is nagyon fontos, hogy a szülő is mellettük legyen, mert bár igaz, hogy a gyerekek látszólag egészségesek, viszont még nem gyógyultak meg. A szülők tudják pontosan, milyen gyógyszereket kell szedniük, mire allergiásak, szabad-e nekik fürdeni, ugrálni, hogy milyen programokon vehetnek részt. A szülők mellett két orvos, szakápoló és gyógytestnevelő biztosította, hogy jól érezzék magukat. Mint az egészségesek, úgy játszottak ezek a gyerekek, pedig sokan közülük az életükért küzdenek, leukémiások vagy rákosok. A tábor segít rövid időre elfelejteni a betegségüket.

A Reménysugár csapata

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...