Nyári táborok júliusban a MADISZ-szal
Utoljára módositva: 2014-06-26 09:46:07

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) július hónap folyamán ismét nyári táborokba várja a 8–15 év közötti gyerekeket és fiatalokat, melyekre még lehet jelentkezni.

 

A táborokra a következő időpontokban kerül sor: báb(D)ráma Tábor (bábos, drámás, játékos) június 30—július 6., Kányaháza; Süvöltő Tábor (természetismereti) július 7—13., Kányaháza; Tekergők Tábor (sport) július 14—20., Kányaháza, Kézműves és néptánctábor, augusztus 4—10., Hadad, Angol Tábor, augusztus 10—17., Hadad. A Süvöltő természetismereti tábor azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik szeretnék a saját szemükkel látni és tapasztalni a természet csodáit, kíváncsiak a természet működésére, és készek azokat maguk is átélni csoportos, természetismereti játékok segítségével. A Kányaházi-tó és környékének felfedezése, terepkirándulások erdőben, mezőn, vízparton, valamint a látottak, tapasztaltak játékos feldolgozása, csapatversenyek, kutató-felfedező tevékenységek várnak a táborlakókra. Szakmai irányítók: Márk-Nagy Ágota drámapedagógus, Kiss Gréta pedagógus, Kiss István, az EKE – Szatmárnémeti munkatársa. A tábor szakmai programja az EKE – Szatmárnémeti felszerelésével és szakmai segítségével valósul meg. A báb(D)ráma Táborban a kisebb gyermekeket Bandura Emese bábos ismerteti meg a különböző bábtípusokkal (egyszerű marionett, maszk, sík-, papír- és drótbáb). Kézműves alkotómunkával készítenek bábokat. Szabad teret kap a gyermek képzelőereje, mert játékos helyzetekben a bábokat életre keltik. A nagyobbak vidám csoportos együttjátszás során ismerkedhetnek meg a drámajátékokkal, amelyek fejlesztik a színpadi megjelenítés és a mindennapokban is nélkülözhetetlen önkifejezés képességeit. A közös drámázás során ügyesedik a mozgásuk, gyarapodik a szókincsük, csiszolódnak a kommunikációs képességeik. Szituációs játékokat játszanak, improvizálnak, előcsalogatják előadói tehetségüket, és még előadás is lehet belőle… A játékmester Márk-Nagy Ágota színházi rendező, drámapedagógus. A kötelező tábori ismerkedő, csapat- és szabadban játszható ügyességi játékok színesítik a kínálatot. Jelentkezni a 0261-710 810 üzenetrögzítős telefonszámon (név és pontos telefonszám meghagyásával), valamint az alábbi e-mail-címen lehet: madisz90@gmail.com, illetve személyesen a Szatmárnémeti MADISZ-nál (M. Viteazul utca 10. szám), naponta 18 és 21 óra között.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 17:20
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...