Nyári táborok júliusban a MADISZ-szal
Utoljára módositva: 2014-06-26 09:46:07

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) július hónap folyamán ismét nyári táborokba várja a 8–15 év közötti gyerekeket és fiatalokat, melyekre még lehet jelentkezni.

 

A táborokra a következő időpontokban kerül sor: báb(D)ráma Tábor (bábos, drámás, játékos) június 30—július 6., Kányaháza; Süvöltő Tábor (természetismereti) július 7—13., Kányaháza; Tekergők Tábor (sport) július 14—20., Kányaháza, Kézműves és néptánctábor, augusztus 4—10., Hadad, Angol Tábor, augusztus 10—17., Hadad. A Süvöltő természetismereti tábor azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik szeretnék a saját szemükkel látni és tapasztalni a természet csodáit, kíváncsiak a természet működésére, és készek azokat maguk is átélni csoportos, természetismereti játékok segítségével. A Kányaházi-tó és környékének felfedezése, terepkirándulások erdőben, mezőn, vízparton, valamint a látottak, tapasztaltak játékos feldolgozása, csapatversenyek, kutató-felfedező tevékenységek várnak a táborlakókra. Szakmai irányítók: Márk-Nagy Ágota drámapedagógus, Kiss Gréta pedagógus, Kiss István, az EKE – Szatmárnémeti munkatársa. A tábor szakmai programja az EKE – Szatmárnémeti felszerelésével és szakmai segítségével valósul meg. A báb(D)ráma Táborban a kisebb gyermekeket Bandura Emese bábos ismerteti meg a különböző bábtípusokkal (egyszerű marionett, maszk, sík-, papír- és drótbáb). Kézműves alkotómunkával készítenek bábokat. Szabad teret kap a gyermek képzelőereje, mert játékos helyzetekben a bábokat életre keltik. A nagyobbak vidám csoportos együttjátszás során ismerkedhetnek meg a drámajátékokkal, amelyek fejlesztik a színpadi megjelenítés és a mindennapokban is nélkülözhetetlen önkifejezés képességeit. A közös drámázás során ügyesedik a mozgásuk, gyarapodik a szókincsük, csiszolódnak a kommunikációs képességeik. Szituációs játékokat játszanak, improvizálnak, előcsalogatják előadói tehetségüket, és még előadás is lehet belőle… A játékmester Márk-Nagy Ágota színházi rendező, drámapedagógus. A kötelező tábori ismerkedő, csapat- és szabadban játszható ügyességi játékok színesítik a kínálatot. Jelentkezni a 0261-710 810 üzenetrögzítős telefonszámon (név és pontos telefonszám meghagyásával), valamint az alábbi e-mail-címen lehet: madisz90@gmail.com, illetve személyesen a Szatmárnémeti MADISZ-nál (M. Viteazul utca 10. szám), naponta 18 és 21 óra között.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...