Nyárindító fesztivál
Utoljára módositva: 2018-06-22 14:12:35

Június 24-én tartják a Mezőfényi Nyárindító Fesztivált, az esemény 15 órától veszi kezdetét a község központjában.

A program a mazsorettek felvonulásával kezdődik, a helyi óvodások, iskolások és fiatalok műsora után pedig a mezőfényi felnőttek tánccsoportja lép színpadra. Fellépnek még a nagykárolyi Lustige Schwaben tánccsoport és a Rekettye Kulturális Egyesület tagjai, illetve a székhelyhídi Controll Dance tánccsoport. Karatebemutató, majd kangoo jumps következik a színpadon, míg a környékén felállított standokon a gyermekeknek szóló programokkal is készülnek a szervezők. Lesz arcfestés, ugrálóvár, kürtőskalács, strudli és édességkülönlegességek is. A színpadon este sem maradnak program nélkül a rendezvényre kilátogatók: 20 órától Tóth Reni és Kalapács József, 21 órától az Abrakazabra, majd 22 órától Radics Gigi ad koncertet. A sztárfellépők sorát Kalapács József nyitja, aki a magyarországi Pokolgép rockzenekar énekeseként, majd szólóénekesként is nagy sikereket ért el. Pályafutása során eddig az Omen zenekarban, illetve a Kalapácsban szerzett elévülhetetlen érdemeket. Számtalan rockoperában is szerepet kapott, különleges, érces hangja rendkívül jellegzetes. Tóth Reni neve hosszú éveken keresztül egybeforrt a Kormorán együttessel. A zenekar felállásának változását követően szólóalbummal is jelentkezett. Szinte minden ismert, nagy múltú magyar blues- és rockénekessel dolgozott már együtt, így például Rudán Joe-val, Deák Bill Gyulával vagy éppen Kalapács Józseffel. Radics Gigit sem kell bemutatni a közönségnek. A magyarországi tehetségkutató megnyerését követően folyamatosan felfelé ívelő karrierjét mostanság az Egyesült Államokban is igyekszik építeni. A rendezvény ingyenesen látogatható. A szervezők — a mezőfényi önkormányzat és a Fröhlich Sport- és Kulturális Egyesület — minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...