Nyárindító fesztivált tartottak Mezőfényen
Utoljára módositva: 2019-06-26 11:02:41

Immár a harmadik alkalommal tartották meg a Mezőfényi Nyárindító Fesztivált. Főként a fiatalabb generációknak igyekeztek kedvezni a szervezők, mondta Brém László polgármester. A fellépők produkciója mellett különböző finomságok is várták a kikapcsolódni vágyókat.

Soltész Rezső, Sárközi Anita és Kocsis Tibor voltak a sztárfellépői az idei Mezőfényi Nyárindító Fesztiválnak, amelyet vasárnap tartottak meg. Rajtuk kívül sok helybeli is fellépett — például a nemrégiben megalakult Adrenalin Band együttes, amelyben Czier István Csaba plébános kísérte az ifjakat basszusgitáron.

Érdeklődésünkre Brém László polgármester pont ezt emelte ki, hogy a helyieknek, a környékbelieknek is lehetőséget adnak. „Ez a mostani immár a harmadik Nyárindító Fesztiválunk, úgy, ahogy azt 2016-ban megígértük. Ezeket a továbbiakban is meg szeretnénk tartani, mégpedig a közösségépítő jellegük miatt” — fejtette ki az elöljáró. Szerinte a falunapszerű rendezvénnyel is érezhetik a közösség tagjai az úgynevezett vezetőség törődését. „Hogy mindenki felé szeretnénk nyitni, éppen ezért örülök annak, hogy ilyen szép számban összegyűltünk” — fogalmazott.

A helyi és megyei fellépők produkciója mellett különböző finomságok — lacikonyha, helyben sült ételek, kürtőskalács, strudli, házi lekvárok, fagylalt — is várták a kikapcsolódni vágyókat. Az eseményt ez alkalommal is a Fröhlich Sport- és Kulturális Egyesület szervezte. A polgármester lapunkon keresztül is köszönetet mond mindazoknak, akik részt vállaltak a szervezésben, a zavartalan lebonyolításban.

Elmondta továbbá, hogy már kezdik megszervezni a szeptember 8-ai lovasnapokat. Jubileumi lesz az idei alkalom, hiszen immár a huszadikra kerül sor, ennek megfelelően számos meglepetéssel készülnek, ám ezekről egyelőre nem kívánt tájékoztatni. „Nekünk az egy nagyon-nagyon fontos esemény. Úgy érezzük, hogy annak talán még nagyobb vonzerőt biztosít, hogy az idei jubileumi lesz. Bízzunk benne, hogy a programkínálat kivonzza majd a családokat, mert mind a mai falunap, mind a lovasnap kapcsán elmondhatjuk, hogy a családokra, ezen belül is a fiatalokra próbálunk koncentrálni, nekik kedvezni” — fejtette ki. Hozzátette: „Azt kívánjuk elérni ezzel, hogy a mezőfényiek és a környékbeliek érezzék a törődést, hogy van élet helyben is, és nemcsak a határon túl lehet megélni, hanem itthon, a hazánkban, Mezőfényen is.” Megemlítette, hogy ezzel párhuzamosan az örökifjaknak is próbálnak még kedvezni. Ennek jegyében még ebben az évben bizonyosan fellépnek majd Mezőfényen a pesti művészek három operett-előadással: a Mágnás Miskával, a Marica grófnővel, valamint a Csárdáskirálynővel.

A szervezők a Nyárindító Fesztivál keretében az énekes-táncos előadásokon kívül számos egyébbel igyekeztek a rendezvényre kilátogató gyermekek és felnőttek kedvére tenni. Hosszasan sátrak sorakoztak a bazárrá alakult főutcán, és persze nagyon sok strudli is készült.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 10.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...