Nyárindító fesztivált tartottak Mezőfényen
Utoljára módositva: 2019-06-26 11:02:41

Immár a harmadik alkalommal tartották meg a Mezőfényi Nyárindító Fesztivált. Főként a fiatalabb generációknak igyekeztek kedvezni a szervezők, mondta Brém László polgármester. A fellépők produkciója mellett különböző finomságok is várták a kikapcsolódni vágyókat.

Soltész Rezső, Sárközi Anita és Kocsis Tibor voltak a sztárfellépői az idei Mezőfényi Nyárindító Fesztiválnak, amelyet vasárnap tartottak meg. Rajtuk kívül sok helybeli is fellépett — például a nemrégiben megalakult Adrenalin Band együttes, amelyben Czier István Csaba plébános kísérte az ifjakat basszusgitáron.

Érdeklődésünkre Brém László polgármester pont ezt emelte ki, hogy a helyieknek, a környékbelieknek is lehetőséget adnak. „Ez a mostani immár a harmadik Nyárindító Fesztiválunk, úgy, ahogy azt 2016-ban megígértük. Ezeket a továbbiakban is meg szeretnénk tartani, mégpedig a közösségépítő jellegük miatt” — fejtette ki az elöljáró. Szerinte a falunapszerű rendezvénnyel is érezhetik a közösség tagjai az úgynevezett vezetőség törődését. „Hogy mindenki felé szeretnénk nyitni, éppen ezért örülök annak, hogy ilyen szép számban összegyűltünk” — fogalmazott.

A helyi és megyei fellépők produkciója mellett különböző finomságok — lacikonyha, helyben sült ételek, kürtőskalács, strudli, házi lekvárok, fagylalt — is várták a kikapcsolódni vágyókat. Az eseményt ez alkalommal is a Fröhlich Sport- és Kulturális Egyesület szervezte. A polgármester lapunkon keresztül is köszönetet mond mindazoknak, akik részt vállaltak a szervezésben, a zavartalan lebonyolításban.

Elmondta továbbá, hogy már kezdik megszervezni a szeptember 8-ai lovasnapokat. Jubileumi lesz az idei alkalom, hiszen immár a huszadikra kerül sor, ennek megfelelően számos meglepetéssel készülnek, ám ezekről egyelőre nem kívánt tájékoztatni. „Nekünk az egy nagyon-nagyon fontos esemény. Úgy érezzük, hogy annak talán még nagyobb vonzerőt biztosít, hogy az idei jubileumi lesz. Bízzunk benne, hogy a programkínálat kivonzza majd a családokat, mert mind a mai falunap, mind a lovasnap kapcsán elmondhatjuk, hogy a családokra, ezen belül is a fiatalokra próbálunk koncentrálni, nekik kedvezni” — fejtette ki. Hozzátette: „Azt kívánjuk elérni ezzel, hogy a mezőfényiek és a környékbeliek érezzék a törődést, hogy van élet helyben is, és nemcsak a határon túl lehet megélni, hanem itthon, a hazánkban, Mezőfényen is.” Megemlítette, hogy ezzel párhuzamosan az örökifjaknak is próbálnak még kedvezni. Ennek jegyében még ebben az évben bizonyosan fellépnek majd Mezőfényen a pesti művészek három operett-előadással: a Mágnás Miskával, a Marica grófnővel, valamint a Csárdáskirálynővel.

A szervezők a Nyárindító Fesztivál keretében az énekes-táncos előadásokon kívül számos egyébbel igyekeztek a rendezvényre kilátogató gyermekek és felnőttek kedvére tenni. Hosszasan sátrak sorakoztak a bazárrá alakult főutcán, és persze nagyon sok strudli is készült.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...