Nyáron startol a szatmári gyorsforgalmi út projektje, az M49–es Óvárinál lépi át az országhatárt
Utoljára módositva: 2019-05-12 11:12:47

A tervezettnél évekkel korábban, már idén augusztusban elkezdik az országhatár–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út (Északi Autópálya) megvalósíthatósági tanulmányának készítését.

 

Jelentős anyagi források állnak rendelkezésre, az Északi Autópálya részét képező országhatár–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út kiemelten fontos beruházás, miért várjunk vele a betervezett 2022-ig?! Startoljon idén augusztus végétől, mert van rá lehetőség” — jelentette be Răzvan Cuc szállításügyi miniszter Szatmárnémetiben. A sokak által várva várt hír akár egyfajta kampányfogás is lehetne, de mint Pataki Csaba tanácselnök lapunk számára megerősítette, az országos közútkezelő társaság (CNAIR) frissített ütemterve értelmében valóban már idén nyár végén elindítják a tervezést, a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését.
Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a magyarországi M3-as autópályára vezető M49-es gyorsforgalmi út már Szatmárnémeti határában „kopogtat” — s az épp az M49-es megépítése kapcsán megalakított magyar-román munkacsoport múlt heti találkozóján körvonalazódott, hogy a gyorsforgalmi út Csenger–Óvári vonalon fogja átlépni az országhatárt. „Mind a megvalósíthatósági tanulmányokból, mind a tervekből több, különböző változat készül, a két tervezőcsoport pedig elemez, egyeztet; a magyar fél döntése értelmében a gyorsforgalmi Óvárinál lép be Románia és Szatmár megye területére — hogy aztán onnan a megye északi vagy déli részén, vagy ha jobban tetszik, a Szamos jobb vagy bal partján halad tovább, az számunkra ‘mindegy’; annál is inkább, mivel a jelenlegi két Szamos-híd helyett hat lesz, hiszen négy újabb átkelő épül a szőke folyón (a körgyűrű hídja, valamint Szamoskrassónál, Patóházán, no meg Szatmárnémetiben a harmadik híd” — magyarázta a tanácselnök.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...