Nyert a városfejlesztést célzó projekt
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:46:07

Negyven beérkezett projekt közül húsz részesült kedvező elbírálásban, köztük a nagykárolyiaké is, tudtuk meg Kovács Jenő polgármestertől.

Jó hírt kapott év végén Kovács Jenő polgármester, a Nagykárolyi Szociális Osztály vezetője, Radu Monica tájékoztatása szerint ugyanis pozitív elbírálásban részesült a „Nagykároly municípium városfejlesztési stratégiájának a létrehozása a helyi közösség felelősségvállalása által” című projekt. A nagykárolyi szervezetek, vállalatok és közintézmények bevonására és a Helyi Fejlesztési Stratégiában megjelölt, marginalizált közösségek mozgósítására vonatkozóan elkészített pályázat keretében nagyon sok lehetőség nyílik arra, hogy javítsanak a szociálisan nehéz helyzetben élők helyzetén. A pályázat összértéke 221 936 lej, amelynek az önrésze 5171 lej.

„Negyven projekt érkezett erre a pályázati kiírásra, és nagyon örülünk, hogy a húsz nyertes között a nagykárolyiaké is ott található. A szociális osztályon kívül a projektben több csapat is együttműködik, így a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és az Agenda Setting Kft. A projekt révén több helyi akciócsoportot is létrehoztak, amelyekben olyan szervezetek képviselői is megtalálhatóak, akik már dolgoznak a szociálisan nehéz helyzetben élőkkel. Mivel rohamosan nő a számuk, így nem szabad tovább késlekednünk a felzárkóztatást célzó projektjeinkkel. Az egyik ilyen ez a mostani városfejlesztési stratégia is, amely révén lehetőségünk nyílik szociális lakások építésére, illetve idősotthon építésére, létrehozására. Nem titkolt szándékunk, hogy kiköltöztetjük azokat a lakosokat, akik az egykori Agro bentlakásában, valamint a Iuliu Maniu Iskolaközpont szomszédságában élnek. Itt olyan telepek jöttek létre, melyek veszélyt jelentenek, s ezeket fel kell számolnunk. A város két, egymástól elkülönített részén hozunk létre szociális lakásokat, oda fogjuk költöztetni az itt élőket. Tudom, egyelőre senki nem örül ennek, viszont annyit megígérhetek, hogy ahol létrehozzuk ezeket a telepeket, ott fejleszteni fogjuk az infrastruktúrát is” — mondta Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 24.
Változtatni szeretne, és úgy érzi, ezeknek gyökeres változásoknak kell lenniük. Egyelőre érje be apróságokkal és meglátja majd, hogy ezek is elegendőek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...