Nyert a városfejlesztést célzó projekt
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:46:07

Negyven beérkezett projekt közül húsz részesült kedvező elbírálásban, köztük a nagykárolyiaké is, tudtuk meg Kovács Jenő polgármestertől.

Jó hírt kapott év végén Kovács Jenő polgármester, a Nagykárolyi Szociális Osztály vezetője, Radu Monica tájékoztatása szerint ugyanis pozitív elbírálásban részesült a „Nagykároly municípium városfejlesztési stratégiájának a létrehozása a helyi közösség felelősségvállalása által” című projekt. A nagykárolyi szervezetek, vállalatok és közintézmények bevonására és a Helyi Fejlesztési Stratégiában megjelölt, marginalizált közösségek mozgósítására vonatkozóan elkészített pályázat keretében nagyon sok lehetőség nyílik arra, hogy javítsanak a szociálisan nehéz helyzetben élők helyzetén. A pályázat összértéke 221 936 lej, amelynek az önrésze 5171 lej.

„Negyven projekt érkezett erre a pályázati kiírásra, és nagyon örülünk, hogy a húsz nyertes között a nagykárolyiaké is ott található. A szociális osztályon kívül a projektben több csapat is együttműködik, így a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és az Agenda Setting Kft. A projekt révén több helyi akciócsoportot is létrehoztak, amelyekben olyan szervezetek képviselői is megtalálhatóak, akik már dolgoznak a szociálisan nehéz helyzetben élőkkel. Mivel rohamosan nő a számuk, így nem szabad tovább késlekednünk a felzárkóztatást célzó projektjeinkkel. Az egyik ilyen ez a mostani városfejlesztési stratégia is, amely révén lehetőségünk nyílik szociális lakások építésére, illetve idősotthon építésére, létrehozására. Nem titkolt szándékunk, hogy kiköltöztetjük azokat a lakosokat, akik az egykori Agro bentlakásában, valamint a Iuliu Maniu Iskolaközpont szomszédságában élnek. Itt olyan telepek jöttek létre, melyek veszélyt jelentenek, s ezeket fel kell számolnunk. A város két, egymástól elkülönített részén hozunk létre szociális lakásokat, oda fogjuk költöztetni az itt élőket. Tudom, egyelőre senki nem örül ennek, viszont annyit megígérhetek, hogy ahol létrehozzuk ezeket a telepeket, ott fejleszteni fogjuk az infrastruktúrát is” — mondta Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...