Nyert a városfejlesztést célzó projekt
Utoljára módositva: 2017-12-29 10:46:07

Negyven beérkezett projekt közül húsz részesült kedvező elbírálásban, köztük a nagykárolyiaké is, tudtuk meg Kovács Jenő polgármestertől.

Jó hírt kapott év végén Kovács Jenő polgármester, a Nagykárolyi Szociális Osztály vezetője, Radu Monica tájékoztatása szerint ugyanis pozitív elbírálásban részesült a „Nagykároly municípium városfejlesztési stratégiájának a létrehozása a helyi közösség felelősségvállalása által” című projekt. A nagykárolyi szervezetek, vállalatok és közintézmények bevonására és a Helyi Fejlesztési Stratégiában megjelölt, marginalizált közösségek mozgósítására vonatkozóan elkészített pályázat keretében nagyon sok lehetőség nyílik arra, hogy javítsanak a szociálisan nehéz helyzetben élők helyzetén. A pályázat összértéke 221 936 lej, amelynek az önrésze 5171 lej.

„Negyven projekt érkezett erre a pályázati kiírásra, és nagyon örülünk, hogy a húsz nyertes között a nagykárolyiaké is ott található. A szociális osztályon kívül a projektben több csapat is együttműködik, így a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és az Agenda Setting Kft. A projekt révén több helyi akciócsoportot is létrehoztak, amelyekben olyan szervezetek képviselői is megtalálhatóak, akik már dolgoznak a szociálisan nehéz helyzetben élőkkel. Mivel rohamosan nő a számuk, így nem szabad tovább késlekednünk a felzárkóztatást célzó projektjeinkkel. Az egyik ilyen ez a mostani városfejlesztési stratégia is, amely révén lehetőségünk nyílik szociális lakások építésére, illetve idősotthon építésére, létrehozására. Nem titkolt szándékunk, hogy kiköltöztetjük azokat a lakosokat, akik az egykori Agro bentlakásában, valamint a Iuliu Maniu Iskolaközpont szomszédságában élnek. Itt olyan telepek jöttek létre, melyek veszélyt jelentenek, s ezeket fel kell számolnunk. A város két, egymástól elkülönített részén hozunk létre szociális lakásokat, oda fogjuk költöztetni az itt élőket. Tudom, egyelőre senki nem örül ennek, viszont annyit megígérhetek, hogy ahol létrehozzuk ezeket a telepeket, ott fejleszteni fogjuk az infrastruktúrát is” — mondta Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...