Nyílt Kapuk napja a Polipolnál
Utoljára módositva: 2012-09-03 09:56:29

Szombaton immár másodízben került megrendezésre a Nyílt Kapuk napja a Mezőfény határában elhelyezkedő Polipol Mobila bútorgyárnál. Több százan látogattak el a vállalat által szervezett nyílt napra.

 

Az elmúlt hétvégén 2008 után második alkalommal szerveztek nagyszabású nyílt napot a Polipol Mobila bútorgyárnál. A gyár 25 km-es körzetéből ingyenes buszjáratok szállították az érdeklődőket a gyárlátogatásra, hogy betekintést nyerjenek a német munkastílusba, az ott dolgozó emberek mindennapjaiba. A több mint félórás körbevezetés alatt bárki szabadon kérdezhetett a mesterektől, illetve a csoportvezetőktől, akik érdekes információkkal szolgáltak minden látogatónak. A több száz érdeklődőnek alkalma nyílt betekintést nyerni a bútorgyár német munkastílusába, az ott dolgozók munkájába.

Knecht Csaba aligazgató elmondása szerint fontos, hogy ne csak hallomásból ismerjék az emberek a gyárat, ezért kínáltak most lehetőséget arra, hogy személyesen is ellátogathassanak az érdeklődők. „Minden építkezési fázis befejezése után szeretnénk bemutatni, mit csináltunk. Az emberek ne csak hallomásból ismerjenek minket, kapjanak ízelítőt a munka hangulatából is” — magyarázza az aligazgató. A kárpitozottbútor-iparban vezető cégcsoportnak számító Polipol 85 százalékban Németországba, továbbá Csehországba, Ausztriába és a skandináv államokba exportál kizárólag egyedi tervezésű foteleket, sarokülőket és kanapékat. A bútorgyárban jelenleg 643 alkalmazott dolgozik, 40 százalékuk nő, 60 százalékuk férfi. A 20 000 négyzetméteres termelői felület három csarnokot foglal magába, a negyedik kialakítása pedig tervben van, melynek befejezésétől további 300—400 új munkahely létesítését remélik.

Munkahelyek

 

A Polipolnál tapasztalattal rendelkezők és pályakezdők egyaránt lehetőséget kapnak, varrónői, kárpitos és asztalos munkakörben egyaránt. A pályakezdők a betanítási időszakban nemcsak új szakmát sajátíthatnak el, hanem idővel továbbképzésen is részt vehetnek. A német munkastílus része a csapatszellemre hangolás is, ezért számos közös programon vehetnek részt az alkalmazottak, a focibajnokságtól kezdve egészen a horgászversenyig.

A nyílt napon terepszemlét tartott Adrian Ștef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is. A Megyei Tanács elnökének Lorin Arz igazgató és Knecht Csaba aligazgató mutatták be a Polipol bútorgyár európai színvonalnak megfelelő munkafolyamat-szakaszait. A bútorgyárnál tett terepszemlét követően a tanácselnök ellátogatott a mezőfényi St. Jude Taddeus Idősek Otthonába is, ahol Szeibel Tünde menedzser vezette körbe a megye elöljáróját, valamint a Polipol bútorgyár igazgatóját. A szervezők vendégeik között üdvözölhették a mezőfényi önkormányzat tagjait, köztük Fényi Lőrinc polgármestert, valamint Heinrich Mihály egykori elöljárót, akinek mandátuma alatt települt be a gyár a község környékére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...