Nyílt nap a BBTE-n
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:05:37

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar tannyelvű oktatási vonala április 16–22. között ismeretterjesztő, interaktív előadásokat és műhelyeket szervez középiskolásoknak — tájékoztatott Végh Balázs Béla, a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Karának vezetője.

 

A programban bizonyos csoportok foglalkoztatása, iskolákba való látogatás szerepel. Tizenhét kar összesen hetvenhárom programot hirdetett meg, köztük a szatmárnémeti kihelyezett tagozat is a Petőfi Sándor utca 47. szám alatt. A szatmárnémeti program április 18-án, szerdán 13–15 óra között lesz. Az intézmény pedagógusai várják az érdeklődőket a megye összes középiskolájából. Az egyetem életéről szóló film bemutatása után interaktív programokra nyílik lehetőség, fel lesznek állítva információs standok, ahol az intézmény jelenlegi diákjai beszélnek majd az életükről, az oktatás menetéről, az oktatás módjáról, ízelítőt adnak játékpedagógiából és drámapedagógiából. A rendezvény célja, hogy megismertessék a fiatalokkal az egyetemi élet előnyeit, betekintést engedjenek a diákoknak az egyetemi életbe, hogy tudják, mire számíthatnak, ha ezt az intézményt választják a továbbtanulásra. A szatmárnémeti kihelyezett tagozat előnye az, hogy helyben megszerezhető a felsőfokú képzés, és nem kell Kolozsvárra költözni a diplomaszerzés miatt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...