Nyílt nap a BBTE-n
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:05:37

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar tannyelvű oktatási vonala április 16–22. között ismeretterjesztő, interaktív előadásokat és műhelyeket szervez középiskolásoknak — tájékoztatott Végh Balázs Béla, a BBTE Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Karának vezetője.

 

A programban bizonyos csoportok foglalkoztatása, iskolákba való látogatás szerepel. Tizenhét kar összesen hetvenhárom programot hirdetett meg, köztük a szatmárnémeti kihelyezett tagozat is a Petőfi Sándor utca 47. szám alatt. A szatmárnémeti program április 18-án, szerdán 13–15 óra között lesz. Az intézmény pedagógusai várják az érdeklődőket a megye összes középiskolájából. Az egyetem életéről szóló film bemutatása után interaktív programokra nyílik lehetőség, fel lesznek állítva információs standok, ahol az intézmény jelenlegi diákjai beszélnek majd az életükről, az oktatás menetéről, az oktatás módjáról, ízelítőt adnak játékpedagógiából és drámapedagógiából. A rendezvény célja, hogy megismertessék a fiatalokkal az egyetemi élet előnyeit, betekintést engedjenek a diákoknak az egyetemi életbe, hogy tudják, mire számíthatnak, ha ezt az intézményt választják a továbbtanulásra. A szatmárnémeti kihelyezett tagozat előnye az, hogy helyben megszerezhető a felsőfokú képzés, és nem kell Kolozsvárra költözni a diplomaszerzés miatt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...