Nyílt nap a rendőrfelügyelőségen
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:49:52

Hétfőn diákokat fogadtak a rendőrök, kedden 10-től pedig közszemlére teszik a felszereléseik egy részét, melyet ki is próbálhatnak az érdeklődők.

A fegyverekkel is megismerkedtek a diákok

Diákokat fogadtak hétfőn a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőségen, akik a nyílt nap alkalmából betekintést nyerhettek a rendfenntartók mindennapjaiba. A Mircea Eliade Általános Iskola, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium egy-egy osztálya meglátogatta az egységesített segélyhívó diszpécserszolgálatát, így közvetlenül láthatták, mi történik, ha a 112-es számot tárcsázzák, ugyanis épp befutott egy bejelentés. Nagy sikert arattak körükben az úgynevezett részeg szemüvegek, melyek viseléskor az ittas állapotban beálló látászavarokat modellezik. Felpróbálták a megyei rendőrfelügyelőség tulajdonában levő négy szemüveget, melyek közül egy-egy az enyhén ittas és az erősen alkoholos befolyás alatt állók érzékelésében beálló torzításokat mutatja be nappal, valamint éjjel. Beülhettek a radarral ellátott rendőrkocsiba is, ahol láthatták, miként mérik be a gyorshajtókat, illetve betekintést nyerhettek a készülék működésébe is, melyet — mozgó jármű nem lévén a rendőrség udvarán — egy hangvilla segítségével indítottak be. A mobil kriminalisztikai labort is megmutatták a diákoknak, a legnagyobb érdeklődés azonban kétségtelenül a fegyvereket övezte, melyeket — stílszerűen — a speciális bevetési egység maszkos harcosai beöltözve mutattak meg nekik.

Kedden a Román Rendőrség Napja alkalmából a felügyelőség oldalsó bejáratánál, a Mihai Eminescu utcában standokat állítanak fel, melyeknél bemutatják a bűnügyi, a bűnmegelőzési és a közlekedési osztály felszerelését, valamint a polgárközeli rendőrök által használt eszközöket. A műszereket akár ki is próbálhatják az érdeklődők, továbbá kérdéseket tehetnek fel a rendőrök tevékenységével kapcsolatban.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...