Nyílt nap a rendőrfelügyelőségen
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:49:52

Hétfőn diákokat fogadtak a rendőrök, kedden 10-től pedig közszemlére teszik a felszereléseik egy részét, melyet ki is próbálhatnak az érdeklődők.

A fegyverekkel is megismerkedtek a diákok

Diákokat fogadtak hétfőn a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőségen, akik a nyílt nap alkalmából betekintést nyerhettek a rendfenntartók mindennapjaiba. A Mircea Eliade Általános Iskola, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium egy-egy osztálya meglátogatta az egységesített segélyhívó diszpécserszolgálatát, így közvetlenül láthatták, mi történik, ha a 112-es számot tárcsázzák, ugyanis épp befutott egy bejelentés. Nagy sikert arattak körükben az úgynevezett részeg szemüvegek, melyek viseléskor az ittas állapotban beálló látászavarokat modellezik. Felpróbálták a megyei rendőrfelügyelőség tulajdonában levő négy szemüveget, melyek közül egy-egy az enyhén ittas és az erősen alkoholos befolyás alatt állók érzékelésében beálló torzításokat mutatja be nappal, valamint éjjel. Beülhettek a radarral ellátott rendőrkocsiba is, ahol láthatták, miként mérik be a gyorshajtókat, illetve betekintést nyerhettek a készülék működésébe is, melyet — mozgó jármű nem lévén a rendőrség udvarán — egy hangvilla segítségével indítottak be. A mobil kriminalisztikai labort is megmutatták a diákoknak, a legnagyobb érdeklődés azonban kétségtelenül a fegyvereket övezte, melyeket — stílszerűen — a speciális bevetési egység maszkos harcosai beöltözve mutattak meg nekik.

Kedden a Román Rendőrség Napja alkalmából a felügyelőség oldalsó bejáratánál, a Mihai Eminescu utcában standokat állítanak fel, melyeknél bemutatják a bűnügyi, a bűnmegelőzési és a közlekedési osztály felszerelését, valamint a polgárközeli rendőrök által használt eszközöket. A műszereket akár ki is próbálhatják az érdeklődők, továbbá kérdéseket tehetnek fel a rendőrök tevékenységével kapcsolatban.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...