Nyílt nap a rendőrfelügyelőségen
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:49:52

Hétfőn diákokat fogadtak a rendőrök, kedden 10-től pedig közszemlére teszik a felszereléseik egy részét, melyet ki is próbálhatnak az érdeklődők.

A fegyverekkel is megismerkedtek a diákok

Diákokat fogadtak hétfőn a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőségen, akik a nyílt nap alkalmából betekintést nyerhettek a rendfenntartók mindennapjaiba. A Mircea Eliade Általános Iskola, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium egy-egy osztálya meglátogatta az egységesített segélyhívó diszpécserszolgálatát, így közvetlenül láthatták, mi történik, ha a 112-es számot tárcsázzák, ugyanis épp befutott egy bejelentés. Nagy sikert arattak körükben az úgynevezett részeg szemüvegek, melyek viseléskor az ittas állapotban beálló látászavarokat modellezik. Felpróbálták a megyei rendőrfelügyelőség tulajdonában levő négy szemüveget, melyek közül egy-egy az enyhén ittas és az erősen alkoholos befolyás alatt állók érzékelésében beálló torzításokat mutatja be nappal, valamint éjjel. Beülhettek a radarral ellátott rendőrkocsiba is, ahol láthatták, miként mérik be a gyorshajtókat, illetve betekintést nyerhettek a készülék működésébe is, melyet — mozgó jármű nem lévén a rendőrség udvarán — egy hangvilla segítségével indítottak be. A mobil kriminalisztikai labort is megmutatták a diákoknak, a legnagyobb érdeklődés azonban kétségtelenül a fegyvereket övezte, melyeket — stílszerűen — a speciális bevetési egység maszkos harcosai beöltözve mutattak meg nekik.

Kedden a Román Rendőrség Napja alkalmából a felügyelőség oldalsó bejáratánál, a Mihai Eminescu utcában standokat állítanak fel, melyeknél bemutatják a bűnügyi, a bűnmegelőzési és a közlekedési osztály felszerelését, valamint a polgárközeli rendőrök által használt eszközöket. A műszereket akár ki is próbálhatják az érdeklődők, továbbá kérdéseket tehetnek fel a rendőrök tevékenységével kapcsolatban.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...