Nyílt nap a rendőrfelügyelőségen
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:49:52

Hétfőn diákokat fogadtak a rendőrök, kedden 10-től pedig közszemlére teszik a felszereléseik egy részét, melyet ki is próbálhatnak az érdeklődők.

A fegyverekkel is megismerkedtek a diákok

Diákokat fogadtak hétfőn a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőségen, akik a nyílt nap alkalmából betekintést nyerhettek a rendfenntartók mindennapjaiba. A Mircea Eliade Általános Iskola, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium egy-egy osztálya meglátogatta az egységesített segélyhívó diszpécserszolgálatát, így közvetlenül láthatták, mi történik, ha a 112-es számot tárcsázzák, ugyanis épp befutott egy bejelentés. Nagy sikert arattak körükben az úgynevezett részeg szemüvegek, melyek viseléskor az ittas állapotban beálló látászavarokat modellezik. Felpróbálták a megyei rendőrfelügyelőség tulajdonában levő négy szemüveget, melyek közül egy-egy az enyhén ittas és az erősen alkoholos befolyás alatt állók érzékelésében beálló torzításokat mutatja be nappal, valamint éjjel. Beülhettek a radarral ellátott rendőrkocsiba is, ahol láthatták, miként mérik be a gyorshajtókat, illetve betekintést nyerhettek a készülék működésébe is, melyet — mozgó jármű nem lévén a rendőrség udvarán — egy hangvilla segítségével indítottak be. A mobil kriminalisztikai labort is megmutatták a diákoknak, a legnagyobb érdeklődés azonban kétségtelenül a fegyvereket övezte, melyeket — stílszerűen — a speciális bevetési egység maszkos harcosai beöltözve mutattak meg nekik.

Kedden a Román Rendőrség Napja alkalmából a felügyelőség oldalsó bejáratánál, a Mihai Eminescu utcában standokat állítanak fel, melyeknél bemutatják a bűnügyi, a bűnmegelőzési és a közlekedési osztály felszerelését, valamint a polgárközeli rendőrök által használt eszközöket. A műszereket akár ki is próbálhatják az érdeklődők, továbbá kérdéseket tehetnek fel a rendőrök tevékenységével kapcsolatban.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...