Nyílt nap az előkészítősöknek
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:41:40

Két szatmárnémeti tanintézmény tartott nyílt napot szombaton, hogy a szülők megismerhessék az előkészítő osztályokban zajló munkát. A beiratkozás ma kezdődik, ajánlott előjegyzést kérni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Szombaton 10 órától a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyitotta meg kapuját azon szülők előtt, kik előkészítő osztályba szeretnék íratni gyermeküket. A találkozónak az intézmény szépen felújított ebédlője adott helyt, ahol Pataki Enikő iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Míg a gyerkőcökkel az előkészítő osztálynak helyt adó teremben foglalkoztak a pedagógusok, addig a felnőttek a témával kapcsolatos információkhoz jutottak hozzá. Az intézményvezető elmondta, az iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, úgy, hogy közben a minőségi oktatásra helyezik a hangsúlyt. Az iskola a körzetesített iskolák kategóriájába tartozik, ez azt jelenti, hogy a tanintézmény köteles fogadni minden olyan előkészítős korú gyereket, aki a zónában lakik és a szülei ide akarják beíratni. Azt nem lehet tudni pontosan, hány ilyen gyermek van a Kölcsey Főgimnáziumhoz tartozó körzetben, a fennmaradó helyekre a tanügyminisztérium szerint meghatározott kritériumok, valamint az intézmény által kidolgozott specifikus szempontok alapján veszik fel a gyerekeket. Fontos tudni, hogy személyes találkozóra is várják azokat a szülőket, akik ide íratják kicsinyüket, ennek időpontját ajánlott előzetesen egyeztetni, személyesen az iskola titkárságán vagy a 0261–711929-es telefonszámon.

A Hám János Római Katolikus Líceum óvodájában is érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Imával kezdenek

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum is szombaton szervezte meg a nyílt napot, a pedagógusok mellett Ádámkó István iskolaigazgató is várta 12 órától a szülőket az előkészítő osztálynak helyt adó Gabriel Georgescu utcai Hám János óvoda épületében. Amíg az igazgató a már működő előkészítő osztályról, az itt zajló munkáról beszélt, addig a leendő nulladik osztályosok kézműves foglalkozásokon vettek részt. Az intézményvezető elmondta, az iskola célkitűzése, hogy a diák „másokért élő ember” legyen, azaz talentumait ne csak egyéni céljai megvalósulására, hanem a társadalom, az emberi közösség jobbá tételére használja, szolgálva ezzel saját maga és mások földi és égi boldogulását.” A tájékoztatást követően a szülők megtekintették a leendő előkészítő osztály termét, találkozhatnak az iskola pedagógusaival és kérdéseikre is választ kaptak. A beiratkozás zökkenőmentes lebonyolításához arra kérték a szülőket, hogy a 0261-717180-as telefonszámon előzetesen egyeztessenek időpontot.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...