Nyílt nap az előkészítősöknek
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:41:40

Két szatmárnémeti tanintézmény tartott nyílt napot szombaton, hogy a szülők megismerhessék az előkészítő osztályokban zajló munkát. A beiratkozás ma kezdődik, ajánlott előjegyzést kérni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Szombaton 10 órától a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyitotta meg kapuját azon szülők előtt, kik előkészítő osztályba szeretnék íratni gyermeküket. A találkozónak az intézmény szépen felújított ebédlője adott helyt, ahol Pataki Enikő iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Míg a gyerkőcökkel az előkészítő osztálynak helyt adó teremben foglalkoztak a pedagógusok, addig a felnőttek a témával kapcsolatos információkhoz jutottak hozzá. Az intézményvezető elmondta, az iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, úgy, hogy közben a minőségi oktatásra helyezik a hangsúlyt. Az iskola a körzetesített iskolák kategóriájába tartozik, ez azt jelenti, hogy a tanintézmény köteles fogadni minden olyan előkészítős korú gyereket, aki a zónában lakik és a szülei ide akarják beíratni. Azt nem lehet tudni pontosan, hány ilyen gyermek van a Kölcsey Főgimnáziumhoz tartozó körzetben, a fennmaradó helyekre a tanügyminisztérium szerint meghatározott kritériumok, valamint az intézmény által kidolgozott specifikus szempontok alapján veszik fel a gyerekeket. Fontos tudni, hogy személyes találkozóra is várják azokat a szülőket, akik ide íratják kicsinyüket, ennek időpontját ajánlott előzetesen egyeztetni, személyesen az iskola titkárságán vagy a 0261–711929-es telefonszámon.

A Hám János Római Katolikus Líceum óvodájában is érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Imával kezdenek

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum is szombaton szervezte meg a nyílt napot, a pedagógusok mellett Ádámkó István iskolaigazgató is várta 12 órától a szülőket az előkészítő osztálynak helyt adó Gabriel Georgescu utcai Hám János óvoda épületében. Amíg az igazgató a már működő előkészítő osztályról, az itt zajló munkáról beszélt, addig a leendő nulladik osztályosok kézműves foglalkozásokon vettek részt. Az intézményvezető elmondta, az iskola célkitűzése, hogy a diák „másokért élő ember” legyen, azaz talentumait ne csak egyéni céljai megvalósulására, hanem a társadalom, az emberi közösség jobbá tételére használja, szolgálva ezzel saját maga és mások földi és égi boldogulását.” A tájékoztatást követően a szülők megtekintették a leendő előkészítő osztály termét, találkozhatnak az iskola pedagógusaival és kérdéseikre is választ kaptak. A beiratkozás zökkenőmentes lebonyolításához arra kérték a szülőket, hogy a 0261-717180-as telefonszámon előzetesen egyeztessenek időpontot.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...