Nyílt nap az előkészítősöknek
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:41:40

Két szatmárnémeti tanintézmény tartott nyílt napot szombaton, hogy a szülők megismerhessék az előkészítő osztályokban zajló munkát. A beiratkozás ma kezdődik, ajánlott előjegyzést kérni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Szombaton 10 órától a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyitotta meg kapuját azon szülők előtt, kik előkészítő osztályba szeretnék íratni gyermeküket. A találkozónak az intézmény szépen felújított ebédlője adott helyt, ahol Pataki Enikő iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Míg a gyerkőcökkel az előkészítő osztálynak helyt adó teremben foglalkoztak a pedagógusok, addig a felnőttek a témával kapcsolatos információkhoz jutottak hozzá. Az intézményvezető elmondta, az iskola mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, úgy, hogy közben a minőségi oktatásra helyezik a hangsúlyt. Az iskola a körzetesített iskolák kategóriájába tartozik, ez azt jelenti, hogy a tanintézmény köteles fogadni minden olyan előkészítős korú gyereket, aki a zónában lakik és a szülei ide akarják beíratni. Azt nem lehet tudni pontosan, hány ilyen gyermek van a Kölcsey Főgimnáziumhoz tartozó körzetben, a fennmaradó helyekre a tanügyminisztérium szerint meghatározott kritériumok, valamint az intézmény által kidolgozott specifikus szempontok alapján veszik fel a gyerekeket. Fontos tudni, hogy személyes találkozóra is várják azokat a szülőket, akik ide íratják kicsinyüket, ennek időpontját ajánlott előzetesen egyeztetni, személyesen az iskola titkárságán vagy a 0261–711929-es telefonszámon.

A Hám János Római Katolikus Líceum óvodájában is érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket

Imával kezdenek

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceum is szombaton szervezte meg a nyílt napot, a pedagógusok mellett Ádámkó István iskolaigazgató is várta 12 órától a szülőket az előkészítő osztálynak helyt adó Gabriel Georgescu utcai Hám János óvoda épületében. Amíg az igazgató a már működő előkészítő osztályról, az itt zajló munkáról beszélt, addig a leendő nulladik osztályosok kézműves foglalkozásokon vettek részt. Az intézményvezető elmondta, az iskola célkitűzése, hogy a diák „másokért élő ember” legyen, azaz talentumait ne csak egyéni céljai megvalósulására, hanem a társadalom, az emberi közösség jobbá tételére használja, szolgálva ezzel saját maga és mások földi és égi boldogulását.” A tájékoztatást követően a szülők megtekintették a leendő előkészítő osztály termét, találkozhatnak az iskola pedagógusaival és kérdéseikre is választ kaptak. A beiratkozás zökkenőmentes lebonyolításához arra kérték a szülőket, hogy a 0261-717180-as telefonszámon előzetesen egyeztessenek időpontot.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...