Nyílt nap volt a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2019-05-17 11:21:25

Nyílt napra várták tegnap a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba a kilencedik osztályba készülő diákokat, mintegy 15 tanintézmény közel 150 diákja látogatott el a középiskolába.

A nyílt nap megszervezésében a KÖFEDISZ 30 diákja segédkezett, ők voltak azok, akik útba igazították a vendég diákokat a nagy múltú középiskola falai között.

Annak érdekében, hogy a középiskolába készülő tanulók a legreálisabb képet kapják arról, miként is zajlik az oktatás a Kölcseyben, különböző tanórákra ülhettek be, ahol Forgács István és Cziprok András matematikatanárok, Fazekas Katalin és Fisár Erika magyartanárok, Demeter Csaba informatikatanár, Juhász Paula fizikatanár, valamint Orbán Emőke angoltanárnő várta őket.

Pataki Enikő iskolaigazgató lapunknak elmondta, hogy minden órát kétszer tartottak meg a pedagógusok, így az érkező diákok akár egymás után két különböző órát is meglátogathattak. „Ez egy amolyan rendhagyó nyílt nap volt, hiszen a korábbi években soha nem ezen módszer mentén szerveztük meg az eseményt, de bízunk benne, hogy így volt most a legjobb, és a diákok segítségére lehettünk a döntésükben” — nyilatkozta lapunknak Pataki Enikő.

A nyílt órákra minden esetben olyan tananyagot választottak a pedagógusok, hogy azok a nyolcadikos diákok számára is érthetőek legyenek, de mégis már a középiskolás anyagra épüljenek.

Az órák után egy beszélgetésre is sor került a díszteremben, ahol a diákok megkaptak minden információt az ősszel induló öt szakkal kapcsolatosan, az iskola diákéletéről, az iskolán kívüli tevékenységekről, illetve az érettségi utáni lehetőségekről is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 5.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...