Nyílt napok a piarista nővéreknél
Utoljára módositva: 2016-04-19 09:01:57

Nagyon sokan érdeklődnek aziránt, hogy miként telnek a nagykárolyi piarista nővérek és „gyermekeik” mindennapjai, ezért nyílt napokat szerveznek.

 

Sorra érkeztek a nővérekhez a kisdiákok a hétfői nap folyamán

Sokakat érdekel, hogyan élnek a nagykárolyi piarista nővérek és gyermekeik az egykori Zárdában a város közepén. Az impozáns épület egy projekt által teljesen megújult, hogy tavaly nyár óta otthonául szolgáljon a nővéreknek és gyermekeiknek.

Hogy ne csak azok lássák, milyen az élet az Oasis Mater Celestina nevű nagykárolyi napköziben és gyermekotthonban, akik folyamatos kapcsolatban állnak az ott élőkkel, hanem az érdeklődők is betekintést nyerhessenek mindennapjaikba, a nővérek úgy döntöttek, április 18–22. között nyílt napokat tartanak.

Vörös Tünde, azaz Tünde nővér fogadott minket az otthonban. Ottjártunkkor alsó tagozatos osztályok érkeztek hozzájuk. Az Iskola másként hete alatt több osztály is bejelentkezett, hogy megnézze, hogyan és milyen körülmények között élnek a nővérek által nevelt gyermekek. Hétfőn az iskolások — akik közül többnek a nővérek által nevelt gyermekek osztálytársaik is egyben — örömmel fedezték fel az udvaron található tavacskát, a Tündérkertet és a játszóteret is.

Olyan gyermekek élnek együtt a nővérekkel, akiknek fedélre, meleg szobára, otthonra, szeretetre van szükségük. Ezt a piarista nővérek igyekeznek megadni nekik. Huszonhat gyermekkel költöztek be tavaly augusztus 25-én, és közösen szépítették tovább, töltötték be élettel a ház minden zugát. Egy oázis ez, ahol a gyermekek otthonra találhattak. A nyílt napokkor minden nyitott, jó szívvel érkező érdeklődőt nagy szeretettel várnak a nővérek és a gyermekek is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...