Nyílt napokat tartanak a gyerekvédelemnél
Utoljára módositva: 2017-11-22 11:15:06

Nyított kapukat tartanak a megyei társadalom- és gyermekvédelmi igazgatóság központjaiban.

A Szatmár Megyei Tanács égisze alatt működő Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) húszéves megalakulását ünnepli. E jelentős évforduló alkalmából ezen a héten nyílt napokat tartanak az intézmény felügyelete alá tartozó központokban szerte a megyében. A szakemberek bemutatják az általuk képviselt központot: milyen célcsoportokat/személyeket várnak, miben tudnak az őket felkeresők segítségére lenni, hogyan és miként lehet jelentkezni. A megyei tanács által finanszírozott központokban (egykor árvaházaknak nevezték őket) árva vagy félárva gyermekeket és fiatalokat látnak el; az idősebb generáció is menedéket talál az intézményeikben (a köznyelvben öregek házának emlegetik); rehabilitációs központjaikban a veleszületett rendellenességekkel rendelkező vagy balesetben megsérült személyek utógondozásában is segítenek; a nehéz élethelyzetbe kerülő anyákat és gyermekeiket ellátó központot is működtetnek; de a 18. életévüket betöltött, az állami gondozásból kikerülő fiatalokra is van gondjuk, valamint az emberkereskedelem, bántalmazás, elhanyagolás és kizsákmányolás áldozatai számára is működtetnek központot.

 

Nagy szükség van rá

 

A nyitott kapuk hete programsorozat alkalmából tegnap a szatmárnémeti George Călinescu utca 1. szám alatt található, fogyatékkal élő gyermekek és ifjak rehabilitációját segítő központba látogattunk, ahol Liliana Fabian központvezető és az ott dolgozó szakemberek beszéltek munkájukról. Mint elmondták, jelenleg 70 személy rehabilitációját biztosítják; az ellátottak 0 és 18 év közöttiek, tehát fontos tudni, hogy csak gyermekeket és fiatalokat fogadnak. A kérvényeket a fent említett címen kell leadni, s csak fogyatékosságot igazoló okmánnyal (certificat de handicap) rendelkező betegeket fogadnak, akiket jelentkezési sorrendben értesítenek arról, hogy mikor kezdhetik el az előírt terápiát. Bővebb információkkal a helyszínen vagy a 0361–414018-as telefonszámon szolgálnak.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...