Nyírbátorban is kitüntették Kovács Jenőt
Utoljára módositva: 2019-08-20 10:17:30

Nyírbátor és Nagykároly testvérvárosi kapcsolatának kialakításában, fejlesztésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért Pro Urbe Nyírbátor kitüntetést vehetett át tegnap ünnepélyes keretek között Kovács Jenő nagykárolyi polgármester.

Az oklevél átadására az államalapító Szent István király tiszteletére rendezett ünnepi képviselőtestületi gyűlés keretében került sor, a nyírbátori kultúrház dísztermében. A polgármestert még tegnap délelőtt, azaz az alkalom előtt faggattuk. Elmondta, hogy jólesik neki a díjazás. „Jóleső érzés, hogy a nyírbátori városvezetőség Pro Urbe-díjjal tüntet ki. Meg kell valljam, hogy érzésem szerint mi itt, Nagykárolyban, de talán szerte Romániában nem figyelünk eléggé oda ezekre a jelképes cselekedetekre. Férfiasan be kell valljam, nekem is jólesik ez a kitüntetés, bár már kaptam hasonlókat. Volt például részem abban, hogy a szomszédos megye, azaz Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kitüntetett… Igen válogatott társaság előtt kaptam meg azt a díjat Máriapócson, a kegytemplomban. Nem hiszem, hogy valaki nem örül egy kitüntetésnek. Legalábbis én örülök. Persze még jobban örülök annak, hogy működik is az együttműködés a két város között. Az ottani mindenkori városvezetőséggel megtaláltuk a közös hangot. Pályáztunk is, méghozzá több alkalommal. Hogy mást ne mondjak, például a nagykárolyi lovarda ennek köszönhetően újult meg. Tehát elmondhatom: élő a kapcsolat” — nyilatkozta az elöljáró megkeresésünkre. Elmondta, hogy a szerdai rendes havi tanácsülés keretében többek díjazását is javasolja, de egyébként továbbra is szorgalmazza, hogy létesüljön Nagykárolyban egy testület, amely az ilyesmivel foglalkozik. Szerinte kötelessége a közösségnek jelezni a megbecsülést azok számára, akik valamit tesznek a városért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...