Nyíregyházi vendégek az élelmiszeriparisoknál
Utoljára módositva: 2019-04-13 09:34:34

Idén is meglátogatták egymást a szatmárnémeti George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum és a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak és tanárainak egy csoportja.

Akárcsak az elmúlt években, idén a hagyományos pék- és sütőipari termékek közös készítése, a tapasztalatcsere és a partneri kapcsolat ápolása, elmélyítése volt a cél. Húsvét közeledtével adott volt a téma is, a kalácsfonási technikák. A nyíregyházi vendégek három napot töltöttek Szatmárnémetiben: Papp Bernadett élelmiszeripari mérnök és Kovács-Ludmann Gyöngyi német szakos tanár vezetésével tizenöt diák érkezett a szabolcsi városból, és a vendéglátóikkal együtt az egyik napon a kalácsfonást gyakorolták. Megyesi Emese szaktanár bemutatta, majd a gyerekekkel közösen gyakorolta a kalácsfonást. Természetesen az egyik szatmári pékségbe is ellátogattak a vendégek, de nem maradhatott el a városnézés sem. Természetjárás is volt a programba, a szilágyságban a botanikus keret és a Sárkányok kertjét nézték meg, de ellátogattak a máramarosi Șuiorra is.

A következő három napon a program Nyíregyházán és környékén folytatódott, ahol a testvériskola tansütödéjében Pristyák István szakoktató irányította a gyerekeket, akik különböző számú tésztarúdból gyakorolhatták a kalácsfonást). Nyíregyházán az állatkertet és a Sóstói Múzeumfalvat látogatták meg, de a szatmári iskola két szaktanárának, Gábor Enikőnek és Megyesi Emesének a kíséretében, egy napot Egerbe töltöttek a szatmáriak, ahol meglátogatták a várat és a Marcipán Múzeumot.

A két iskolát egyébként több éve partneri és testvériskolai kapcsolat köti össze, a kölcsönös látogatást pedig minden tanévben megejtik a diákok tapasztalatának gyarapítása érdekében.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...