Nyitottabb akar lenni a Dräxlmaier
Utoljára módositva: 2014-07-18 08:39:08

Az újságírók számára szervezett tegnapi nyílt nappal helyi szinten az első lépést látszik megtenni a Dräxlmaier szatmárnémeti egysége a nyitottabb imázskeltés irányába. A gyártósorra is beengedték a sajtót, nyíltan beszélhetett a szakszervezeti vezető is.

 

Szatmárnémeti gyárnyitása óta az első nyílt napot tartotta tegnap a Dräxlmaier. A gyárvezetés tartja magát ahhoz az elképzeléséhez, hogy egy nyitottabb, közlékenyebb menedzser-politikát fog folytatni, ennek egyik első lépéseként értékelhető a tegnapi, a helyi sajtó számára szervezett nyílt nap. A multinacionális üzemhálózat németországi, központi felső vezetése is a szatmárnémeti egységben járt ezen a héten, számukra a csütörtök délelőtt felelt meg arra, hogy pár órára a sajtót is tájékoztassák a közeljövő terveiről sőt, szintén egyedi módon, az egyik részlegét is megmutassák — fényképezőgépek és filmfelvevő kamerák előtt is — az eddig hétpecsétes titokként őrzött Vulturului utcai gyárnak. A földszinti ülésteremben a különböző részlegek vezetői beszéltek arról, ami a maguk munkáját illeti, a sajtóval való találkozón még az önkéntes alapon szerveződő szakszervezet vezetője is helyet kapott az asztalnál.

 

Szakszervezeti megvalósítások

 

Szóba került, hogy mintegy ötszáz fővel bővítenék a létszámot még ebben az évben, a folyosói beszélgetések alatt az is kiderült, hogy a szalagnál dolgozók fizetése 1200 lej körül mozog. E mellé ételjegy, ingyenes szállítás és igény esetén fitnesz-bérlet is jár. A szakszervezeti életről is beszélt ennek soros képviselője, Ioan Câmpean elmondta, hogy a háztól gyárig szállítással van a legtöbb gond, mert mindenki szeretné, ha a lakása elől venné fel és ott tenné le a szolgálati busz, ezt azonban nehéz a lehetőségekkel összeegyeztetni. Legutóbbi szakszervezeti megvalósításként a kialkudott fizetésemelést említette, szerinte nagy dolog volt a kb. hatszázalékos emelést kialkudni, miközben az éves infláció mértéke nem haladta meg a négy százalékot.

Maximilian Feldmeier, a kelet-európai régió termelési főnöke a Dräxlmaier sikerreceptjének egyik komplex összetevőjét is elárulta: egységes standardok, egységes munkamenet, egységes technológia, egységesen képzett alkalmazottak, egyformán magas minőség minden gyáregységben, legyen az Mexikóban, Thaiföldön vagy Romániában.

 

Munkaadói elvárások

 

Ő beszélt arról is, hogy ahogyan az alkalmazottnak vannak igényei a munkaadóval szemben, úgy a vállalkozónak is vannak elvárásai, elsősorban az adott ország vezetésével szemben, a közigazgatásban, az adózásban és a munkatörvénykönyvet illetően szeretik elsősorban a stabilitást és a kiszámíthatóságot, de ha a bürokrácia egyszerűsödik, az sem mellékes számukra.

Kiderült az is, hogy bővült a „Drexi” ügyfeleinek köre is, a gyáróriásban dolgozók keze munkáját dicsérheti az is, aki az egyéb márkák mellett Mercedest, Mitsubishit, Bentley-t, Bugattit, Jaguart, Porschét, Lamborghinit, Maseratit vagy éppen Cadillac-et vezet.

 

Kilométernyi kábelek

 

A gyártósoroknál tett látogatás idején Ulrich Lübeck gyártásért felelős igazgató, hogy a sok találgatásnak egyszer s mindenkorra véget vessen, elmondta, egy S-Klasse Mercedesbe, felszereltségétől függően, négy-hat kilométernyi kábel van beleszerelve. Elárulta azt is, hogy továbbra is feltett szándéka a Dräxlmaier csoportnak, hogy az utastérbe általuk szerelt kiegészítőkön szerepelhessen a cég logója, ám egyelőre ezt az évek óta dédelgetett tervüket még nem sikerült megvalósítaniuk.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...