Nyitottabb akar lenni a Dräxlmaier
Utoljára módositva: 2014-07-18 08:39:08

Az újságírók számára szervezett tegnapi nyílt nappal helyi szinten az első lépést látszik megtenni a Dräxlmaier szatmárnémeti egysége a nyitottabb imázskeltés irányába. A gyártósorra is beengedték a sajtót, nyíltan beszélhetett a szakszervezeti vezető is.

 

Szatmárnémeti gyárnyitása óta az első nyílt napot tartotta tegnap a Dräxlmaier. A gyárvezetés tartja magát ahhoz az elképzeléséhez, hogy egy nyitottabb, közlékenyebb menedzser-politikát fog folytatni, ennek egyik első lépéseként értékelhető a tegnapi, a helyi sajtó számára szervezett nyílt nap. A multinacionális üzemhálózat németországi, központi felső vezetése is a szatmárnémeti egységben járt ezen a héten, számukra a csütörtök délelőtt felelt meg arra, hogy pár órára a sajtót is tájékoztassák a közeljövő terveiről sőt, szintén egyedi módon, az egyik részlegét is megmutassák — fényképezőgépek és filmfelvevő kamerák előtt is — az eddig hétpecsétes titokként őrzött Vulturului utcai gyárnak. A földszinti ülésteremben a különböző részlegek vezetői beszéltek arról, ami a maguk munkáját illeti, a sajtóval való találkozón még az önkéntes alapon szerveződő szakszervezet vezetője is helyet kapott az asztalnál.

 

Szakszervezeti megvalósítások

 

Szóba került, hogy mintegy ötszáz fővel bővítenék a létszámot még ebben az évben, a folyosói beszélgetések alatt az is kiderült, hogy a szalagnál dolgozók fizetése 1200 lej körül mozog. E mellé ételjegy, ingyenes szállítás és igény esetén fitnesz-bérlet is jár. A szakszervezeti életről is beszélt ennek soros képviselője, Ioan Câmpean elmondta, hogy a háztól gyárig szállítással van a legtöbb gond, mert mindenki szeretné, ha a lakása elől venné fel és ott tenné le a szolgálati busz, ezt azonban nehéz a lehetőségekkel összeegyeztetni. Legutóbbi szakszervezeti megvalósításként a kialkudott fizetésemelést említette, szerinte nagy dolog volt a kb. hatszázalékos emelést kialkudni, miközben az éves infláció mértéke nem haladta meg a négy százalékot.

Maximilian Feldmeier, a kelet-európai régió termelési főnöke a Dräxlmaier sikerreceptjének egyik komplex összetevőjét is elárulta: egységes standardok, egységes munkamenet, egységes technológia, egységesen képzett alkalmazottak, egyformán magas minőség minden gyáregységben, legyen az Mexikóban, Thaiföldön vagy Romániában.

 

Munkaadói elvárások

 

Ő beszélt arról is, hogy ahogyan az alkalmazottnak vannak igényei a munkaadóval szemben, úgy a vállalkozónak is vannak elvárásai, elsősorban az adott ország vezetésével szemben, a közigazgatásban, az adózásban és a munkatörvénykönyvet illetően szeretik elsősorban a stabilitást és a kiszámíthatóságot, de ha a bürokrácia egyszerűsödik, az sem mellékes számukra.

Kiderült az is, hogy bővült a „Drexi” ügyfeleinek köre is, a gyáróriásban dolgozók keze munkáját dicsérheti az is, aki az egyéb márkák mellett Mercedest, Mitsubishit, Bentley-t, Bugattit, Jaguart, Porschét, Lamborghinit, Maseratit vagy éppen Cadillac-et vezet.

 

Kilométernyi kábelek

 

A gyártósoroknál tett látogatás idején Ulrich Lübeck gyártásért felelős igazgató, hogy a sok találgatásnak egyszer s mindenkorra véget vessen, elmondta, egy S-Klasse Mercedesbe, felszereltségétől függően, négy-hat kilométernyi kábel van beleszerelve. Elárulta azt is, hogy továbbra is feltett szándéka a Dräxlmaier csoportnak, hogy az utastérbe általuk szerelt kiegészítőkön szerepelhessen a cég logója, ám egyelőre ezt az évek óta dédelgetett tervüket még nem sikerült megvalósítaniuk.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...