Nyolc jelölt esetében rendellenességet észlelt a BEC
Utoljára módositva: 2019-09-25 11:03:18

A bűnüldöző szervekhez fordul a Központi Választási Iroda (BEC) azoknak az államfőjelölteknek az ügyében, akik esetében rendellenességeket észleltek a jelölésüket támogató aláírások kapcsán.

A BEC kedd esti tájékoztatása értelmében a Viorel Cataramă (Liberális Jobboldal), Miron Cozma (független jelölt), Maria Minea (Hazafi Románok Pártja), Cătălin Ivan (Alternatíva a Nemzeti Méltóságért), Sebastian Constantin Popescu (Új Románia Párt), Alexandru Cumpănaşu (független jelölt), Ninel Peia (Román Nép Pártja), Bobby George Marius Păunescu (független jelölt) jelöltségét támogató aláírási íveken számos olyan kézjegyet találtak, amelyek között “egyértelmű hasonlóságok” vannak, ezért a bűnüldöző szervekhez fordulnak az ügyben.

 

A BEC előzőleg az alkotmánybíróságnál jelezte az aláírásokkal kapcsolatos rendellenességeket, a taláros testület azonban határozatában leszögezte, hogy az eredetiség vélelme csak a hamis nyilatkozattétel bűntettének megállapításával dönthető meg, ezért tettek feljelentést az ügyben bűnüldöző szerveknél.

AGERPRES/(RO – szerző: Florin MARIN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...