Nyolc megyében okozott károkat a viharos időjárás, emberek kerültek veszélybe
Utoljára módositva: 2019-06-13 15:25:10

Nyolc megyében okozott károkat szerdán és csütörtökre virradóan a viharos idő – közölte az országos katasztrófavédelem (IGSU). Az érintett megyék: Argeş, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Giurgiu, Hunyad, Máramaros, Teleorman és Vâlcea.

A tűzoltók 65 lakásból, 93 pincéből és melléképületből, 136 udvarról és két megyei útról szivattyúzták ki a vizet az elmúlt 24 órában. Két fa kidőlt és személygépkocsikra zuhant, három háztetőt lesodort a szél.

A legnagyobb károkat Beszterce-Naszód megyében okozta az időjárás, itt harmadfokú meteorológiai és árvízriasztást adtak ki. Kissajó (Şieuţ) és Monorfalva (Monor) és Gledény (Gledin) településeken több mint 180 gazdaság került víz alá. Kissajón a katasztrófavédelem csapatainak egy nőt és két gyermeket kellett megmenteniük, akik az árvíz elől a padlásra menekültek. Monorfalván egy gyermek és nagymamája került veszélybe, őket sürgős beavatkozással menekítették ki a katasztrófavédők.

Az utóbbi 24 órában több mint 320 katonai tűzoltó dolgozott a rossz idő miatti károk és veszélyek elhárításán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...