Nyolc postás a gyanú szerint tízezer küldeményt nem kézbesített
Utoljára módositva: 2019-06-29 07:59:25

Hatvan napos hatósági felügyelet alá helyezték azt a nyolc postást, akik a gyanú szerint hivatali kötelességük elmulasztásával nem kézbesítettek több mint tízezer küldeményt.

A hatósági felügyelet ideje alatt a gyanúsítottak többek közt nem dolgozhatnak postásként. A gyulafehérvári bírósági ügyészség közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy megkezdte a büntetőjogi eljárást a nyolc postás ügyében hivatali visszaélés, valamint közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt. A hatósági felügyelet 60 napos időszaka alatt nem hagyhatják ügyészi engedély el az ország területét, felszólításra meg kell jelenniük az ügyészségen, és nem láthatják el levélkézbesítői feladataikat.

Az ügyben 23 helyszínen tartottak házkutatást csütörtökön a szászsebesi postahivatalnál és annak több jelenlegi és volt alkalmazottjánál. A postai alkalmazottak lakásán 3380 olyan küldeményt találtak, amelyeket bíróságok, közintézmények vagy különféle szolgáltatók adtak fel, a postahivatalnál pedig 6904 olyan levélre bukkantak, amelyeket nem küldtek ki időben a címzetteknek – tájékoztatott a Fehér megyei rendőrség.

Az első vizsgálatok szerint 2018 januárja és 2019 júniusa között a hivatal több alkalmazottja nem kézbesített ki több, a bíróságok által feladott küldeményt, és a címzettek helyett ők maguk írták alá az átvételt igazoló iratokat, amelyeket később elküldtek a bíróságoknak.

Csütörtökön a Román Posta is közölte, hogy a rendőrségi nyomozással párhuzamosan a vállalat vezérigazgatójának ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az ügyben, és amennyiben az alkalmazottakkal kapcsolatban felmerült gyanú beigazolódik, “drasztikus intézkedésekre” számíthatnak.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...