Nyolcadik alkalommal szervezték meg Erdődön a Karácsonyi Énekfesztivált
Utoljára módositva: 2017-12-21 12:56:07

Az erdődi rendezvényen a megyéből 14 óvodás csoporttal több mint háromszáz gyermek vett részt. Az énekfesztivál jótékonysági akciót is magában foglal, amelynek égisze alatt a versenyt szervező óvónők a megye több gyerekotthonába vittek el ajándékokat, élelmiszert.

Immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a Karácsonyi Énekfesztivált Erdődön, amelynek idén is a kultúrház nagyterme adott otthont. Az ünnepvárás jegyében megszervezett fesztivált idén is az Erdődi Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, valamint az Erdődi Napközi vállalta magára. A Karácsonyi Énekfesztivál nyolc évvel ezelőtt az erdődi óvónők ötletéből született, s azóta is töretlen népszerűségnek örvend az óvodák körében. A szervezők igyekeznek a román és magyar csoportok számára is lehetőséget adni a bemutatkozásra, a versenyben való részvételre. Idén kolindák és karácsonyi énekek kategóriában kellett a zsűrinek meghoznia döntését és megítélnie, hogy melyik csoportnak sikerült legjobban a produkciója. Szatmárnémetiből a 6-os, 7-es, 11-es és 33-as számú, illetve a Guliver óvodából, a tasnádi 1-es számú óvodából, valamint a nagymajtényi, a halmi, a szamoslippói, a kiskolcsi, a vetési, a tasnádszántói, a szokondi, a krasznabélteki és az erdődi óvodák gyerekcsoportjai vettek részt a hétfői fesztiválon. A rendezvényteremben ugyanakkor megszervezték a karácsonyi vásárt is, ahol a fesztiválon fellépő gyerekek munkáit lehetett megvásárolni, s a befolyt összeget jótékony célra fordították.

A karácsonyi énekek kategóriájában első helyen a szatmárnémeti 7-es Számú Óvoda, második helyen a Guliver Napközi magyar csoportja végzett, harmadikok pedig a vetési óvodások lettek. A kolindák kategóriában első lett a halmi napközi, második a tasnádi óvoda, a harmadik helyen pedig a szatmárnémeti 11-es Számú Napközi végzett, különdíjban részesült az erdődi óvoda és a szatmárnémeti 33-as Számú Óvoda. A szervezők elmondták, hogy a gyerekek izgultak a fellépés alatt, de aztán a Mikulástól kapott ajándék megnyugtatta őket. Az énekfesztivál nem ért véget hétfőn, hiszen a fesztiválon összegyűjtött ajándékokat, élelmiszereket, az erdődi óvodások szülei által készített csomagokat az óvónők kedden elvitték a Lorena, a szakaszi és sárfalui gyerekotthonokba, ezzel téve még szebbé a karácsonyvárást, tegnap pedig egy szatmárnémeti kirándulás keretében megkántálták mindazokat a támogatókat, akik hozzájárultak az énekfesztivál sikeréhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...