Nyolcadik alkalommal szervezték meg Erdődön a Karácsonyi Énekfesztivált
Utoljára módositva: 2017-12-21 12:56:07

Az erdődi rendezvényen a megyéből 14 óvodás csoporttal több mint háromszáz gyermek vett részt. Az énekfesztivál jótékonysági akciót is magában foglal, amelynek égisze alatt a versenyt szervező óvónők a megye több gyerekotthonába vittek el ajándékokat, élelmiszert.

Immár nyolcadik alkalommal szervezték meg a Karácsonyi Énekfesztivált Erdődön, amelynek idén is a kultúrház nagyterme adott otthont. Az ünnepvárás jegyében megszervezett fesztivált idén is az Erdődi Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, valamint az Erdődi Napközi vállalta magára. A Karácsonyi Énekfesztivál nyolc évvel ezelőtt az erdődi óvónők ötletéből született, s azóta is töretlen népszerűségnek örvend az óvodák körében. A szervezők igyekeznek a román és magyar csoportok számára is lehetőséget adni a bemutatkozásra, a versenyben való részvételre. Idén kolindák és karácsonyi énekek kategóriában kellett a zsűrinek meghoznia döntését és megítélnie, hogy melyik csoportnak sikerült legjobban a produkciója. Szatmárnémetiből a 6-os, 7-es, 11-es és 33-as számú, illetve a Guliver óvodából, a tasnádi 1-es számú óvodából, valamint a nagymajtényi, a halmi, a szamoslippói, a kiskolcsi, a vetési, a tasnádszántói, a szokondi, a krasznabélteki és az erdődi óvodák gyerekcsoportjai vettek részt a hétfői fesztiválon. A rendezvényteremben ugyanakkor megszervezték a karácsonyi vásárt is, ahol a fesztiválon fellépő gyerekek munkáit lehetett megvásárolni, s a befolyt összeget jótékony célra fordították.

A karácsonyi énekek kategóriájában első helyen a szatmárnémeti 7-es Számú Óvoda, második helyen a Guliver Napközi magyar csoportja végzett, harmadikok pedig a vetési óvodások lettek. A kolindák kategóriában első lett a halmi napközi, második a tasnádi óvoda, a harmadik helyen pedig a szatmárnémeti 11-es Számú Napközi végzett, különdíjban részesült az erdődi óvoda és a szatmárnémeti 33-as Számú Óvoda. A szervezők elmondták, hogy a gyerekek izgultak a fellépés alatt, de aztán a Mikulástól kapott ajándék megnyugtatta őket. Az énekfesztivál nem ért véget hétfőn, hiszen a fesztiválon összegyűjtött ajándékokat, élelmiszereket, az erdődi óvodások szülei által készített csomagokat az óvónők kedden elvitték a Lorena, a szakaszi és sárfalui gyerekotthonokba, ezzel téve még szebbé a karácsonyvárást, tegnap pedig egy szatmárnémeti kirándulás keretében megkántálták mindazokat a támogatókat, akik hozzájárultak az énekfesztivál sikeréhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...