Nyolcszáz új fogyasztó
Utoljára módositva: 2014-07-09 09:51:11

A következő három hónapban Mikola, Szamoskrassó, Szamoslippó, Aranyosmeggyes, Érszakácsi településeken végez vízbekötéseket az Apaserv Rt.

 

Majdnem minden szatmári településen az Apaserv Rt. szolgáltatja a csapvizet

Júliusban, augusztusban és szeptemberben öt településen könyvelhet el nagymértékű fogyasztó-növekedést a Szatmár megyei vízszolgáltató. Miután Mikoláról, Szamoskrassóról, Szamoslippóról, Aranyomeggyesről és Érszakácsiból érkezett a legnagyobb számban vízhálózatra való csatlakozási kérelem, ezekre a településekre összpontosít a szolgáltató, tájékoztatták lapunkat tegnap. Természetesen nem csak ezeken a településeken kötik rá a háztartásokat a vezetékes vízhálózatra, más Szatmár megyei településeken is lehet csatlakozni a vízhálózathoz, a kérelem benyújtását követő harminc napon belül tudják az ez irányú igényt kielégíteni.

Az ügymenet szerint a szolgáltatást kérő lakos a község polgármesteri hivatalában ad le kérvényt, amit a hivatal továbbít az Apaserv illetékes osztályára. Ezzel párhuzamosan a kérelmezőnek önerőből kell kiásnia a vízvezeték árkát és a vízaknát. A csatlakozási költségeket ötszáz lejre becsülik az Apaservnél.

A következő három hónapban elvégzett vízbekötési munkálatok nyomán mintegy nyolcszáz Szatmár megyei háztartással több jut majd jó minőségű vezetékes ivóvízhez. A többletfogyasztás ezáltal 4,8 ezer köbméter lesz, a vízszolgáltató sajtószóvivője szerint ez semmiféle problémát nem fog okozni, a rendszerben van elegendő mennyiségű jó minőségű ivóvíz, és a föld alatti természetes víztárolók tartalékai is megfelelőek.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 45 dkg paradicsompüré, 2 tk. pirospaprika-pehely, 1 tk. szárított ...