Nyolcszáz új fogyasztó
Utoljára módositva: 2014-07-09 09:51:11

A következő három hónapban Mikola, Szamoskrassó, Szamoslippó, Aranyosmeggyes, Érszakácsi településeken végez vízbekötéseket az Apaserv Rt.

 

Majdnem minden szatmári településen az Apaserv Rt. szolgáltatja a csapvizet

Júliusban, augusztusban és szeptemberben öt településen könyvelhet el nagymértékű fogyasztó-növekedést a Szatmár megyei vízszolgáltató. Miután Mikoláról, Szamoskrassóról, Szamoslippóról, Aranyomeggyesről és Érszakácsiból érkezett a legnagyobb számban vízhálózatra való csatlakozási kérelem, ezekre a településekre összpontosít a szolgáltató, tájékoztatták lapunkat tegnap. Természetesen nem csak ezeken a településeken kötik rá a háztartásokat a vezetékes vízhálózatra, más Szatmár megyei településeken is lehet csatlakozni a vízhálózathoz, a kérelem benyújtását követő harminc napon belül tudják az ez irányú igényt kielégíteni.

Az ügymenet szerint a szolgáltatást kérő lakos a község polgármesteri hivatalában ad le kérvényt, amit a hivatal továbbít az Apaserv illetékes osztályára. Ezzel párhuzamosan a kérelmezőnek önerőből kell kiásnia a vízvezeték árkát és a vízaknát. A csatlakozási költségeket ötszáz lejre becsülik az Apaservnél.

A következő három hónapban elvégzett vízbekötési munkálatok nyomán mintegy nyolcszáz Szatmár megyei háztartással több jut majd jó minőségű vezetékes ivóvízhez. A többletfogyasztás ezáltal 4,8 ezer köbméter lesz, a vízszolgáltató sajtószóvivője szerint ez semmiféle problémát nem fog okozni, a rendszerben van elegendő mennyiségű jó minőségű ivóvíz, és a föld alatti természetes víztárolók tartalékai is megfelelőek.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...