Nyugdíjas-üdültetés
Utoljára módositva: 2014-08-07 08:44:37

 

Sokan iratkoztak fel a pótlistára

A tegnap, pótlistáról történő jelentkezés lehetőségével is sokan igyekeztek élni, hiszen ezáltal olcsóbban lehet nyaralni menni a szatmári nyugdíjpénztár közvetítésével. Ebben az évben 4400 szatmári nyugdíjast regisztráltak, akik kedvezményesen mennének nyaralni, közülük augusztusig 2273-at sikerült romániai, szerényebb felszereltségű, általában alapszolgáltatásokat nyújtó üdülőközpontokba, vagy szállodákba kikapcsolódni küldeni. Ez a lehetőség nem csak a nyugdíjasokat, hanem az aktív korosztály számára is fennáll. Míg a nyugdíjasok egyhavi nyugdíjuk feléért nyaralhatnak tíz napnál is többet, addig az alkalmazotti szférából érkező és az átlagnál kisebb bruttó fizetésért dolgozók a nyaralás értékének felét kell kifizessék.

Kétezren nyaraltak olcsóbban

Az éves négy és félezer nyugdíjas nyaralási igényéből augusztusig több mint kétezret tudott kielégíteni a szatmári nyugdíjpénztár. Tegnap pótlistásként lehetett olcsó üdülést kérni.
Kedvelik a szatmári nyugdíjasok a Nyugdíjpénztárnál igényelhető kedvezményes, vagy ingyenes üdülő- és kezelési jegyeket és jellemzően élnek is az ezek nyújtotta lehetőségekkel, összegezte ez évi tapasztalait Eugenia Sabău ügyvezető igazgató. A speciális helyzetben lévő, súlyosan beteg, vagy politikailag üldözött multú nyugdíjasoknak ingyenes üdülési lehetőséget biztosítanak, a korosztályos, vagy betegnyigdíjasok egyhavi nyugdíjuk felét kell kifizessék az egy – két hetes kezeléssel egybekötött nyári szabadidő-eltöltési lehetőségért. Köztudott az is, hogy nem csak nyugdíjasoknak jár ilyen fajta nyaralási lehetőség, hanem a magánszférában dolgozó aktív munkavállalóknak is, Sabău szerint ez a réteg is tud a lehetőségről és igyekeznek is kihasználni előnyeit. Aki legkevesebb egy hónapja dolgozik és a munkaadó legalább egy alkalommal fizette utána a társadalombiztosítási járulékokat jelentkezhet a programban való részvételre. Az ő esetükben a nyaralás értékének a felét kell kifizetniük, ha bruttó 2 298 lejnél kevesebbet keresnek havonta.

Az augusztusi és a szeptemberi időszakban a román tengerpart a legkeresettebb a szatmári nyugdíjasok körében

Fel kell használni

Augusztus elsejéig 2 273 kedvezményes üdülőjegyet osztottak szét ebben az évben a nyugdíjhivatal munkatársai, tegnap a fel nem használt jegyekre csaphattak le pótlistára iratkozva azok, akik az eddigi leosztásban nem iratkozhattak fel a listára azért, mert korábban már éltek a lehetőséggel. Eugenia Sabău szerint nagyon fontos, hogy a Szatmár megyeiek számára kért jegyeket minél nagyobb arányban fel is használják is a nyugdíjasok, hiszen ha a nyugdíjpénztár központi vezetősége folyamtosan fel nem használt üdülési jegyekről kap értesítést, indokolatlannak fogja tartani a következő időszakokra igényelteket és kevesebbet oszt majd ki a szatmáriaknak. Sajnálatos, hogy egyesek a megkapott jegyet nem használják fel, miközben másokat, akik fel is használták volna ezeket, el kellett utasítania a nyugdíjpénztárnak. A korlátozásoktól mentesen kérhető üdülőjegyek iránt is nagy az érdeklődés, annak érdekében, hogy a számukra megfelelő üdülőközpontban, vagy szállodában beváltható jegyhez jussanak és hogy a tegnap reggeli nyitásnál elsők legyenek többen még kedd este megkezdték a sorban állást a Vasile Lucaciu utcai intézmény előtt. A pótlistára harminchatan iratkoztak fel.

Utószezonban könnyebb

Augusztus 25-től a tizenharmadik sorozat üdülőjegyeire lehet az igényléseket leadni, aki a késő őszi, téli, vagy kora tavaszi időszakban menne üdülni, vagy kezelésre nagyobb eséllyel kap pozitív elbírálást, ezekben az időszakban kisebb az igény a nyugdíjpénztár kedvezményes lehetőségét igénybevételével nyaralni menni. A jelentkezési kritériumoknak megfeleltek névsora és a kedvezmémnyes jegyeket elfogadó helyek listája a nyugdíjpénztár szatmárnémeti, Vasile Lucaciu utca 4 – 6 szám alatti székhelyén, vagy a cjpsatumare.datec.ro internetes oldalon lesz elérhető, legkésőbb pár nappal az augusztus 25-i dátum előtt.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...