Nyugdíjba vonult Szabó Feri birkózóedző
Utoljára módositva: 2019-05-28 15:54:26

Nyugdíjba vonult a szatmári birkózó sportág egyik sikeredzője, Szabó Ferenc. A kiváló trénert hétfő késő délután a Szatmárnémeti Sportklub jelenlegi és korábbi vezetői, illetve a birkózó és vívó szakosztályos edzői búcsúztatták a Csipler Sándor Vívóterem előcsarnokában.

Szabó Feri 1965-ben kezdett birkózni, de betegség miatt három évre abbahagyta a sportolást. 1969-ben már bajnoki érmet ünnepelt, és erre úgy emlékszik, „mintha tegnap lett volna. Kereken 50 évvel ezelőtt, május végén történt. Ezt újabb sikerek követték, meghívtak a junior-válogatottban is. Akkor ez óriási sikernek számított. Akkor még büszkén újságoltam a baráti körben is, hogy a megyei rangsorban a tizedik legjobb sportoló voltam. A vívóiskola akkor is nagyon erő volt, a megyei rangsorban pedig én voltam egyedüli más sportoló a vívók mellett. Kadettként, juniorként és felnőttként is szereztem honi bajnoki érmeket. 1973-ban tizenévesként szereztem bronzérmet a felnőtteknél. Arra az eredményre nagyon büszke vagyok” — emlékezett vissza az egykori birkózó, akit a Steaua is elhívott magához ez utóbbi siker után. „Nem tetszett a bukaresti nyüzsgés. Ráadásul hat évre szóló szerződést kellett volna aláírjak. Egy percig sem bántam, hogy inkább a hazautat választottam. Idehaza a csapattal feljutottunk az A-osztályba és nagyon szép évek következtek a sportágban” — tette hozzá.

1982-től tréner a Szatmárnémeti SK-nál, ez idő alatt edzőtársaival sorra nevelte a sikeres fiatal birkózókat. „Köszönöm a sportolók, kollégák és barátaim megbecsülését, köszönöm mindazoknak, akikkel együttműködtem az elmúlt évtizedek során. Nyugdíjba vonulok, de mindig is a szatmári birkózás mellett maradok” — tette hozzá Szabó Feri, aki kedden ünnepelte 65. születésnapját.

A Szatmári Friss Újság szerkesztősége hosszú és tartalmas nyugdíjas éveket és boldog születésnapot kíván Szabó Ferinek!

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...