Nyugdíjba vonult Szabó Feri birkózóedző
Utoljára módositva: 2019-05-28 15:54:26

Nyugdíjba vonult a szatmári birkózó sportág egyik sikeredzője, Szabó Ferenc. A kiváló trénert hétfő késő délután a Szatmárnémeti Sportklub jelenlegi és korábbi vezetői, illetve a birkózó és vívó szakosztályos edzői búcsúztatták a Csipler Sándor Vívóterem előcsarnokában.

Szabó Feri 1965-ben kezdett birkózni, de betegség miatt három évre abbahagyta a sportolást. 1969-ben már bajnoki érmet ünnepelt, és erre úgy emlékszik, „mintha tegnap lett volna. Kereken 50 évvel ezelőtt, május végén történt. Ezt újabb sikerek követték, meghívtak a junior-válogatottban is. Akkor ez óriási sikernek számított. Akkor még büszkén újságoltam a baráti körben is, hogy a megyei rangsorban a tizedik legjobb sportoló voltam. A vívóiskola akkor is nagyon erő volt, a megyei rangsorban pedig én voltam egyedüli más sportoló a vívók mellett. Kadettként, juniorként és felnőttként is szereztem honi bajnoki érmeket. 1973-ban tizenévesként szereztem bronzérmet a felnőtteknél. Arra az eredményre nagyon büszke vagyok” — emlékezett vissza az egykori birkózó, akit a Steaua is elhívott magához ez utóbbi siker után. „Nem tetszett a bukaresti nyüzsgés. Ráadásul hat évre szóló szerződést kellett volna aláírjak. Egy percig sem bántam, hogy inkább a hazautat választottam. Idehaza a csapattal feljutottunk az A-osztályba és nagyon szép évek következtek a sportágban” — tette hozzá.

1982-től tréner a Szatmárnémeti SK-nál, ez idő alatt edzőtársaival sorra nevelte a sikeres fiatal birkózókat. „Köszönöm a sportolók, kollégák és barátaim megbecsülését, köszönöm mindazoknak, akikkel együttműködtem az elmúlt évtizedek során. Nyugdíjba vonulok, de mindig is a szatmári birkózás mellett maradok” — tette hozzá Szabó Feri, aki kedden ünnepelte 65. születésnapját.

A Szatmári Friss Újság szerkesztősége hosszú és tartalmas nyugdíjas éveket és boldog születésnapot kíván Szabó Ferinek!

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...