Nyüzsgés a 14. EMI-táborban
Utoljára módositva: 2018-07-20 15:12:12

Zajlik a 14. EMI-tábor, melynek második napja is mozgalmasnak bizonyult.

Csütörtökön, a történelmi és a politikai témák mellett könnyedebb programokra is sor került, a színes kínálatból pedig minden táborozó kedvére válogathatott. A nap folyamán a tematikus sátrakban tovább folytatódtak az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások, akárcsak a Gyereksátorban, ahol kavicsfestés, kincskeresés és más érdekes játék várta a legkisebbeket.

Az Előadósátorban Borbély Zsolt Attila írót hallhatták a jelenlévők, aki apja, Borbély Imre emlékköteteit mutatta be Harc a nemzet érdekében, Őr és úr címmel. Meghívott volt a továbbiakban Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, akik az autonómia helyzetéről beszéltek. A későbbiekben sajtókerekasztalnak adott helyet a sátor.

A Szöglet sátorban a „zöld gondolkodás” témája kapott nagy figyelmet, amelyről Ráduly Attila előadásában tudhattunk meg többet. A Hagyományőrző tér emellett harci bemutatóknak, íjászatnak és egyéb Kurultaj által szervezett programoknak szolgált helyszínül. A múltidéző jurta, a régi magyar viselet és az íjászat felkeltette a táborozók érdeklődését, a bátrabb jelentkezők pedig harcban mérhették össze erejüket.

A napot a Szkítia, a Road, majd a 4 Street és Teddy Queen zenekarok zárták egy fergeteges koncertsorozattal. A táncoslábú vendégek pedig a Katorzsa néptáncegyüttes tagjaival sajátíthatták el a felcsíki táncrendet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...