Nyüzsgés a 14. EMI-táborban
Utoljára módositva: 2018-07-20 15:12:12

Zajlik a 14. EMI-tábor, melynek második napja is mozgalmasnak bizonyult.

Csütörtökön, a történelmi és a politikai témák mellett könnyedebb programokra is sor került, a színes kínálatból pedig minden táborozó kedvére válogathatott. A nap folyamán a tematikus sátrakban tovább folytatódtak az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozások, akárcsak a Gyereksátorban, ahol kavicsfestés, kincskeresés és más érdekes játék várta a legkisebbeket.

Az Előadósátorban Borbély Zsolt Attila írót hallhatták a jelenlévők, aki apja, Borbély Imre emlékköteteit mutatta be Harc a nemzet érdekében, Őr és úr címmel. Meghívott volt a továbbiakban Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Kulcsár Terza József parlamenti képviselő, akik az autonómia helyzetéről beszéltek. A későbbiekben sajtókerekasztalnak adott helyet a sátor.

A Szöglet sátorban a „zöld gondolkodás” témája kapott nagy figyelmet, amelyről Ráduly Attila előadásában tudhattunk meg többet. A Hagyományőrző tér emellett harci bemutatóknak, íjászatnak és egyéb Kurultaj által szervezett programoknak szolgált helyszínül. A múltidéző jurta, a régi magyar viselet és az íjászat felkeltette a táborozók érdeklődését, a bátrabb jelentkezők pedig harcban mérhették össze erejüket.

A napot a Szkítia, a Road, majd a 4 Street és Teddy Queen zenekarok zárták egy fergeteges koncertsorozattal. A táncoslábú vendégek pedig a Katorzsa néptáncegyüttes tagjaival sajátíthatták el a felcsíki táncrendet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...