Oklevél a testvérvárosiaknak
Utoljára módositva: 2019-10-08 17:31:27

Szatmárnémetibe látogatott a megyeszékhely alsó-szászországi testvérvárosának küldöttsége, Kereskényi Gábor új fejlesztési projektekben bízik.

Wolfenbüttel városának küldöttségét fogadta kedden Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, írja közleményében a városháza sajtóosztálya. A küldöttséget a város volt polgármestere és alpolgármestere mellett Hroswitha von Alten-Weddelmann volt tanácsos és Erwin Gohla nyugdíjazott professzor alkotta, aki egyébként a Wolfenbüttel–Szatmárnémeti baráti egyesület egyik alapító tagja.

A találkozót megelőzően tavaly augusztusban egy hasonló egyeztetésre került sor Wolfenbüttelben, amelyen Szatmárnémeti alpolgármestere és helyi tanácsosok vettek részt.

A mostani találkozó keretében a megyeszékhely vezetője egy elismerő oklevelet adott át Wolfenbüttel volt polgármesterének és alpolgármesterének, Axel Gummertnek, illetve Manfred Ammonnak a testvértelepülési kapcsolatok 45 éves fenntartásáért és a szatmári közösségért kifejtett munkájuk megbecsülésének jeléül.

„Wolfenbüttel városához erős szálak fűznek, hiszen számtalan közös projektünk volt az elmúlt közel fél évszázadra kiterjedő testvértelepülési kapcsolatunk alatt. Bebizonyítottuk, hogy együtt többet tudunk tenni közösségünkért, és kifejeztük szándékunkat, hogy továbbvigyük a testvértelepülési viszonyt, közösen dolgozva újabb fejlesztési projekteken” — mondta el a találkozó kapcsán Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...