Okozzon örömöt az új iskolai év!
Utoljára módositva: 2018-09-11 11:28:58

Nagykárolyban sem volt egyszerű a közlekedés hétfő délelőtt. Becsengettek a város oktatási intézményeiben, és ez igencsak próbára tette a tanévnyitó ünnepségekre igyekvő szülőket, hozzátartozókat. Kevés parkolóhely, sok autós, lassú haladás nehezítette a tanévkezdés különben sem egyszerű folyamatát.

Az élelmiszerpiac övezetében volt talán a legnehezebb a haladás, hiszen piaci nap lévén oda is sokan igyekeztek, ugyanakkor a tanévkezdés okán a szomszédban lévő Nagykárolyi Elméleti Líceumba is rengetegen érkeztek autóval.

A nagykárolyi középiskola kibővült létszámmal kezdte el az új tanévet. Hozzá tartozik tegnap óta a 3-as számú általános iskola, mely ezáltal megszűnik elnevezésében, és az ott tanuló diákok elméletisként folytatják tanulmányaikat.

Az elméleti udvarán került sor a tanévnyitó ünnepségekre is. A nagyobbaknak 8 órakor, az általános iskola felső tagozatosai számára 8.30 órától, míg a legkisebbeknek 9 órától tartották meg a gyors, operatív tanévnyitó ünnepséget.

„Legyetek büszkék arra, hogy elméletisek lehettek!” — mondta rövid, pragmatikus köszöntőjében Zsidó Sándor igazgató. Az elméleti iskola vezetője arról is szólt, hogy amennyiben a hétfőn iskolai tanulmányaikat kezdő előkészítős kisdiákok jól tanulnak, szorgalmasak és kitartóak lesznek, 13 év múlva már az iskola ballagó diákjaiként állhatnak majd ugyanezen az udvaron. Rodica Pop aligazgatónő német nyelven köszöntötte az elméletiben tanuló német tagozatos diákokat, míg Dragos Renáta aligazgatónő elsősorban a 3-as iskolából érkezettekhez szólt.

Szentmise a kalazancisoknak

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Gimnázium diákjai és pedagógusai számára, a hagyományoknak megfelelően, a Kalazanci Szent József-templom volt az évnyitó helyszíne. A szentmise szertartását követően Kocsis Aliz igazgatónő szólt a jelenlévőkhöz. Köszöntötte a diákokat, a szülőket, a pedagóguskollégákat. Az igazgatónő arról beszélt, hogy idei köszöntőjének kulcsszava az öröm.

„Legyen az öröm minden tettünk középpontjában! Aki örül, az ragyog, hiszen fényt hordoz magában. Vigyünk hát örömöt mindannyiunk életébe!” — mondta. Az igazgatónő szeretettel üdvözölte az iskolában az előkészítő osztályosokat, akik Nagy Katalin tanítónő irányításával ismerkednek majd a tudással, valamint az iskolába érkezett két kilencedik osztály tanulóit, akik szintén most kezdenek el ismerkedni a kalazancis élet mindennapjaival, hagyományaival.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...