Októberre készen lesznek Ombodon a munkálatokkal
Utoljára módositva: 2015-05-19 12:43:18

Szeptember végéig kell befejeznie a kivitelezőnek az ombodi és a szatmárpálfalvai csatornahálózat-építést, lehet, hogy ez lesz az első olyan munkálat, amely készen lesz határidőre.

Alvállalkozókkal dolgoztat a pályázati kiírást tavaly megnyert Tehnic Asist Kft. két, Szatmárnémetihez közeli településen — Ombodon és Szatmárpálfalván —, a csatornahálózat kiépítésén. Az Apaserv Rt.-nél optimisták a munkálatokat illetően, úgy látják, hogy a szeptember 30-i határidőre az utolsó csőszakasz is a földben lesz, a szennyvízelvezetést októberre be lehet üzemelni. Bíznak a kivitelezőben annak ellenére is, hogy a — papíron — tavaly május végén megkezdett munkálatoknak alig a negyedével vannak készen.

Párhuzamosan dolgoznak a csatornafektetésen és a vízhálózaton észlelt meghibásodások elhárításán

Érdekes jelenségre figyeltek fel a munkavégzésben érintett két település lakosai: Apaserv-formaruhás munkások rendszeresen bontják fel a vezetékekre már visszatöltött földréteget és dolgoznak ott, ahol pár nappal vagy héttel korábban már késznek mondott munka nyomán visszatemették a gödröket. Nagy József, Pálfalva község polgármestere elmondta, sajnos, gyakran előfordul, hogy a munkagépek átvágják a vízvezetéket, és csak a gödrök visszatömése után, az előszivárgó vizet látva, észlelik, hogy csőrepedés van. Másik oka az ismételt munkavégzésnek, tette hozzá a polgármester, hogy telekelosztás vagy új utca nyitása esetén újabb csatlakozás beépítésére van szükség.

Az Ombodot és Szatmárpálfalvát érintő munkálatok projektjébe van belefoglalva a szatmárudvari csatornahálózat kiépítése is, a három munkálat elvégzése közel harmincmillió lejébe kerül az Apaservnek. Szatmárudvariban 18, Szatmárpálfalván és Ombodon összesen 11 kilométernyi csatornavezetéket helyeznek el a talajban, a három településen összesen nyolc szivattyúállomás gondoskodik majd a szennyvízelvezetés biztosításáról.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...