×
2020. 04 07.
Kedd
Herman
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Októberre lehet új röntgengép

2019.09.05 - 13:12
Megosztas :
 • Októberre lehet új röntgengép

   

  Többek között új röntgengépe lehet a Nagykárolyi Városi Kórháznak a többmilliós projektből, amelynek szerződését nemrég írták alá, és ami mostanra a megvalósítási fázisba lépett. Októberben érkezhet a gép.

  Megvalósítási fázisába lépett az a nagykárolyi egészségügy fejlesztését célzó projekt, amelynek finanszírozási szerződését valamikor nyár közepén írta alá Pataki Csaba megyei tanácselnök jelenlétében Kovács Jenő nagykárolyi polgármester és Marcel Ioan Bolos, az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője.

  Mint arról korábban már beszámoltunk, egymillió eurót nyert el a Nagykárolyi Városi Kórház és a hozzá tartozó járóbeteg-gondozó felszerelésének gyarapítására a helyi önkormányzat. A 4,6 millió lejes támogatásból olyan fontos egészségügyi eszközöket vásárolnak meg, amelyekre már hosszú évek óta várnak a nagykárolyi — és nem csak — betegek.

  Többek között röntgengépet is beszereznek, hiszen ez az eszköz a prioritási lista első helyére került, már ami a betegek és az ellátottak igényeit illeti. A közbeszerzési eljárást a Nagykárolyi Városi Kórház keretében működő illetékes iroda bonyolítja le, mert így egyszerűbb túljutni a bürokratikus akadályokon.

  A beszerzési listán szerepel a röntgengép mellett mammográfiás készülék, nőgyógyászati felszerelés, Doppler-készülék, elektroenkefalográf (EEG), több különböző, összetettebb vérvizsgálatot lehetővé tevő műszer stb. Mindezek mellett a projekt révén kialakításra kerülnek olyan kisegítő eszközök, amelyek a mozgáskorlátozottak számára könnyítik majd meg a nagykárolyi egészségügyi intézményekbe történő bejutást.

  A mozgáskorlátozottakon kívül a vakok és gyengén látók is segítséget kapnak a tájékozódáshoz: speciális táblák kihelyezésével az ő komfortérzetüket is nagyban javítanák a nagykárolyi intézményben.

  „Nagy szükség volt már ezekre az újításokra, s ha őszinte akarok lenni, további fejlesztéseket is végre kellene hajtanunk az egészségügyi intézményeinkben, azonban önerőből mindez nem lehetséges, ezért pályázati úton igyekszünk minél több forrást lehívni ahhoz, hogy javítsuk a Nagykárolyban kezelt betegek diagnosztizálását és kezelését” — mondta Kovács Jenő polgármester.

   

   

   

  Cookie