Olasz vagy uruguayi búcsú?
Utoljára módositva: 2014-06-23 18:47:41

A C– és D–csoportok küzdelmei érnek véget ma este a vb-n. Mindkét szériában van egy biztos továbbjutó (Kolumbia és Costa Rica), a kiadó egy–egy helyért pedig három, illetve két csapat küzd.

Az olaszoknak (képünkön Buffon és Chiellini) meg kell dolgozni a továbbjutásért

A labdarúgó–világbajnokság tizenharmadik napjának legfontosabb kérdése, hogy a világsztárokkal tűzdelt olasz és uruguay-i válogatottak közül melyik lesz az, amelyik szerda reggel repülőre ül, és hazautazik. Kettejük közül egyiknek ugyanis egész biztosan mennie kell, miután az „outsider”-nek tartott Costa Rica már az előző fordulóban befészkelte magát a legjobb tizenhat közé. Így Olaszország vagy Uruguay is átélheti majd azt a fájdalmat, amit az angolok érezhettek június 20-án, amikor a közép–amerikaiak második győzelmükkel eldöntötték, hogy az angolok biztos kiesői az idei kiírásnak. Igaz, az olaszoknak már lehet némi fogalmuk erről az érzésről, hiszen négy évvel ezelőtt, a Dél–afrikai Köztársasában rendezett vb-n címvédőként sem jutottak túl a csoportkörön, akkor 2 ponttal utolsók lettek a szériában Paraguay, Szlovákia és Új–Zéland mögött. Uruguaynak ez a tizenegyedik vb–szereplése és eddig csak háromszor „hasalt el” a csoportkörben, legutóbb 2002-ben, amikor Dánia és Szenegál mögött, illetve Franciaország előtt lettek a harmadikok. Négy évvel ezelőtt azonban a 4. helyen zártak.

Most viszont már csak egyiknek van helye a legjobb tizenhatban. Az olaszoknak a döntetlen is elég, hiszen jobb gólkülönbséggel másodikok a táblázatban, ezért az Uruguay csak győzelemmel lép tovább.

A C–csoportban is zajlik a számolgatás, szerda reggelre pedig ebben a szériában is pont kerül a végére. Kolumbia a negyedik vb-jén szerepel (1998 után először) és mindeddig csak egyszer sikerült továbbjutni a csoportkörből. Most ismét ott van a tizenhat között, míg mögötte három válogatott csatázik egy helyért. Elefántcsontpartnak van a legnagyobb esélye a továbblépésre, ehhez elég egy pont is a görögök ellen, amennyiben Japán nem veri két gólnál nagyobb különbséggel a kolumbiaiakat. Amennyiben a görögök nyernek és a másik meccsen kolumbiai siker születik, akkor az európaiak jutnak a legjobb tizenhat közé.

Közvetítések

D–csoport, 2. forduló, 19 óra: Costa Rica – Anglia (m1 vagy m2, TVR 2), Olaszország – Uruguay (m1 vagy m2, TVR 1).

C–csoport, 2. forduló, 23 óra: Japán – Kolumbia (m1 vagy m2, TVR 2), Görögország – Elefántcsontpart (m1 vagy m2, TVR 1).

Fotó: fifa.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...