Olasz vagy uruguayi búcsú?
Utoljára módositva: 2014-06-23 18:47:41

A C– és D–csoportok küzdelmei érnek véget ma este a vb-n. Mindkét szériában van egy biztos továbbjutó (Kolumbia és Costa Rica), a kiadó egy–egy helyért pedig három, illetve két csapat küzd.

Az olaszoknak (képünkön Buffon és Chiellini) meg kell dolgozni a továbbjutásért

A labdarúgó–világbajnokság tizenharmadik napjának legfontosabb kérdése, hogy a világsztárokkal tűzdelt olasz és uruguay-i válogatottak közül melyik lesz az, amelyik szerda reggel repülőre ül, és hazautazik. Kettejük közül egyiknek ugyanis egész biztosan mennie kell, miután az „outsider”-nek tartott Costa Rica már az előző fordulóban befészkelte magát a legjobb tizenhat közé. Így Olaszország vagy Uruguay is átélheti majd azt a fájdalmat, amit az angolok érezhettek június 20-án, amikor a közép–amerikaiak második győzelmükkel eldöntötték, hogy az angolok biztos kiesői az idei kiírásnak. Igaz, az olaszoknak már lehet némi fogalmuk erről az érzésről, hiszen négy évvel ezelőtt, a Dél–afrikai Köztársasában rendezett vb-n címvédőként sem jutottak túl a csoportkörön, akkor 2 ponttal utolsók lettek a szériában Paraguay, Szlovákia és Új–Zéland mögött. Uruguaynak ez a tizenegyedik vb–szereplése és eddig csak háromszor „hasalt el” a csoportkörben, legutóbb 2002-ben, amikor Dánia és Szenegál mögött, illetve Franciaország előtt lettek a harmadikok. Négy évvel ezelőtt azonban a 4. helyen zártak.

Most viszont már csak egyiknek van helye a legjobb tizenhatban. Az olaszoknak a döntetlen is elég, hiszen jobb gólkülönbséggel másodikok a táblázatban, ezért az Uruguay csak győzelemmel lép tovább.

A C–csoportban is zajlik a számolgatás, szerda reggelre pedig ebben a szériában is pont kerül a végére. Kolumbia a negyedik vb-jén szerepel (1998 után először) és mindeddig csak egyszer sikerült továbbjutni a csoportkörből. Most ismét ott van a tizenhat között, míg mögötte három válogatott csatázik egy helyért. Elefántcsontpartnak van a legnagyobb esélye a továbblépésre, ehhez elég egy pont is a görögök ellen, amennyiben Japán nem veri két gólnál nagyobb különbséggel a kolumbiaiakat. Amennyiben a görögök nyernek és a másik meccsen kolumbiai siker születik, akkor az európaiak jutnak a legjobb tizenhat közé.

Közvetítések

D–csoport, 2. forduló, 19 óra: Costa Rica – Anglia (m1 vagy m2, TVR 2), Olaszország – Uruguay (m1 vagy m2, TVR 1).

C–csoport, 2. forduló, 23 óra: Japán – Kolumbia (m1 vagy m2, TVR 2), Görögország – Elefántcsontpart (m1 vagy m2, TVR 1).

Fotó: fifa.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...