Olaszországi jutalomkirándulás
Utoljára módositva: 2014-07-02 20:57:06

A diákok sok hasznos természetvédelmi ismerettel gazdagodtak a nyeremény-kirándulás során

Június huszonharmadikán indultak, s a hónap utolsó napjaiban értek haza olaszországi nyeremény-körútjukról a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) biodiverzitás-versenyének első három helyezést elérő diákcsapatainak tagjai.

A szatmárnémeti Johann Ettinger és Ioan Slavici líceumok fiataljai, illetve a majtényi iskolások a Trieszt—Velence—Angiari—Verona—Montagnana útvonalon ismerkedhettek az olasz természetgazdálkodással, de részük volt városnézésben, kulturális programokban és az itthon megnyert — környezettudatos nevelést szorgalmazó — verseny tematikája miatt magától értetődő módon természetvédelmi tájékoztatásban is.

Idegenvezetőjük és házigazdájuk a külföldi tanulmányút idején az olasz származású majtényi halastó-tulajdonos és a szatmárnémeti biodiverzitás-verseny egyik legfontosabb támogatója és kezdeményezője, Nino Silvestri és lánya, Serena volt.

Felejthetetlen élményt nyújtott számukra többek között a Montagnana közeli, a Foramalle – Provincia Verona elnevezésű birtok madár- és növényritkaságainak a megtekintése. A birtok tulajdonosa, Pierantonio Riello elmagyarázta nekik, hogyan lehet fenntartani egy ilyen ökológiai létesítményt, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, ha a mai, technikai beállítottságú világban szeretnék az eredeti állapotokat és életvitelt fenntartani.

Hasonlóan maradandó élményt nyújtott a szatmári iskolások számára az olasz út utolsó állomásán, a Gardaland vidámparkban tett látogatás is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...