Olaszországi jutalomkirándulás
Utoljára módositva: 2014-07-02 20:57:06

A diákok sok hasznos természetvédelmi ismerettel gazdagodtak a nyeremény-kirándulás során

Június huszonharmadikán indultak, s a hónap utolsó napjaiban értek haza olaszországi nyeremény-körútjukról a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) biodiverzitás-versenyének első három helyezést elérő diákcsapatainak tagjai.

A szatmárnémeti Johann Ettinger és Ioan Slavici líceumok fiataljai, illetve a majtényi iskolások a Trieszt—Velence—Angiari—Verona—Montagnana útvonalon ismerkedhettek az olasz természetgazdálkodással, de részük volt városnézésben, kulturális programokban és az itthon megnyert — környezettudatos nevelést szorgalmazó — verseny tematikája miatt magától értetődő módon természetvédelmi tájékoztatásban is.

Idegenvezetőjük és házigazdájuk a külföldi tanulmányút idején az olasz származású majtényi halastó-tulajdonos és a szatmárnémeti biodiverzitás-verseny egyik legfontosabb támogatója és kezdeményezője, Nino Silvestri és lánya, Serena volt.

Felejthetetlen élményt nyújtott számukra többek között a Montagnana közeli, a Foramalle – Provincia Verona elnevezésű birtok madár- és növényritkaságainak a megtekintése. A birtok tulajdonosa, Pierantonio Riello elmagyarázta nekik, hogyan lehet fenntartani egy ilyen ökológiai létesítményt, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük, ha a mai, technikai beállítottságú világban szeretnék az eredeti állapotokat és életvitelt fenntartani.

Hasonlóan maradandó élményt nyújtott a szatmári iskolások számára az olasz út utolsó állomásán, a Gardaland vidámparkban tett látogatás is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...