Olcsóbb a korcsolyázás mint volt
Utoljára módositva: 2017-12-06 17:24:29

Negyedannyiért lehet jégre menni ezen a télen Szatmárnémetiben, mint a korábbi években lehetett, szezonális közszolgáltatás lett a mozogni vágyók közkedvelt téli időtöltése.

Közszolgáltatás lett a korcsolyapálya-üzemeltetés Szatmárnémetiben és ha a közkassza nem is jár jól ezzel, a korcsolyázni járók mindenképpen. A novemberi városi tanácsülésen, még decemberi megnyitása előtt került napirendre az új főtéri korcsolyapálya polgármesteri hivatal általi üzemeltetésének ügye. Az ellenzék támadta, mert nincs költségvetése, azt feszegették a PSD-s és az ALDE-s képviselők, hogy miért nincsenek számítások arra nézve, mekkora bevételt termel majd ez a városnak. Zsók Csaba tanácsos, a költségvetési bizottság elnöke (RMDSZ) szerkesztőségünknek ezzel kapcsolatban elmondta, a szövetségi frakció azért támogatta a korcsolyapálya ügyét, mert egy közcélt szolgáló, szép gesztusról van szó az emberek irányába, amelyik nem profitorientált kell hogy legyen, hanem a lakosságot szolgálja. Az ellenzéki véleményre reagálva Zsók megjegyezte: jégpálya-üzemeltetési költségvetést készíteni lehetetlen lett volna, mert a bevételek nagyban függenek a korcsolyázok számától, illetve az időjárástól. A minimálisra szabott, két órára érvényes 5 lejes belépő és korcsolyahasználati díj diákoknak, illetve a 10 lej felnőttek esetében tulajdonképpen csak hozzájárulás az üzemeltetéshez, csak egy részét fedezik a valós fenntartási költségeknek, pláne ha figyelembe vesszük, hogy szervezett csoportok számára az elfogadott tanácsi határozat értelmében délelőtt ingyenes, mutatott rá a tanácsos. Való igaz, hogy jobb körülmények között kevesebbért lehet korcsolyázni idén Szatmárnémetiben. 2015-ben, amikor legutóbb volt kiépített korcsolyapálya a városban egy órát korcsolyázhattak 15 lejért a felnőttek és 10 lejért a gyerekek. Ugyanilyen árak voltak 2014-ben is, akkor a jelenlegihez képes feleekkora korcsolyapályán lehetett siklani, a megyei múzeum előtti téren.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...