Olcsóbb a korcsolyázás mint volt
Utoljára módositva: 2017-12-06 17:24:29

Negyedannyiért lehet jégre menni ezen a télen Szatmárnémetiben, mint a korábbi években lehetett, szezonális közszolgáltatás lett a mozogni vágyók közkedvelt téli időtöltése.

Közszolgáltatás lett a korcsolyapálya-üzemeltetés Szatmárnémetiben és ha a közkassza nem is jár jól ezzel, a korcsolyázni járók mindenképpen. A novemberi városi tanácsülésen, még decemberi megnyitása előtt került napirendre az új főtéri korcsolyapálya polgármesteri hivatal általi üzemeltetésének ügye. Az ellenzék támadta, mert nincs költségvetése, azt feszegették a PSD-s és az ALDE-s képviselők, hogy miért nincsenek számítások arra nézve, mekkora bevételt termel majd ez a városnak. Zsók Csaba tanácsos, a költségvetési bizottság elnöke (RMDSZ) szerkesztőségünknek ezzel kapcsolatban elmondta, a szövetségi frakció azért támogatta a korcsolyapálya ügyét, mert egy közcélt szolgáló, szép gesztusról van szó az emberek irányába, amelyik nem profitorientált kell hogy legyen, hanem a lakosságot szolgálja. Az ellenzéki véleményre reagálva Zsók megjegyezte: jégpálya-üzemeltetési költségvetést készíteni lehetetlen lett volna, mert a bevételek nagyban függenek a korcsolyázok számától, illetve az időjárástól. A minimálisra szabott, két órára érvényes 5 lejes belépő és korcsolyahasználati díj diákoknak, illetve a 10 lej felnőttek esetében tulajdonképpen csak hozzájárulás az üzemeltetéshez, csak egy részét fedezik a valós fenntartási költségeknek, pláne ha figyelembe vesszük, hogy szervezett csoportok számára az elfogadott tanácsi határozat értelmében délelőtt ingyenes, mutatott rá a tanácsos. Való igaz, hogy jobb körülmények között kevesebbért lehet korcsolyázni idén Szatmárnémetiben. 2015-ben, amikor legutóbb volt kiépített korcsolyapálya a városban egy órát korcsolyázhattak 15 lejért a felnőttek és 10 lejért a gyerekek. Ugyanilyen árak voltak 2014-ben is, akkor a jelenlegihez képes feleekkora korcsolyapályán lehetett siklani, a megyei múzeum előtti téren.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...