Olcsóbb a korcsolyázás mint volt
Utoljára módositva: 2017-12-06 17:24:29

Negyedannyiért lehet jégre menni ezen a télen Szatmárnémetiben, mint a korábbi években lehetett, szezonális közszolgáltatás lett a mozogni vágyók közkedvelt téli időtöltése.

Közszolgáltatás lett a korcsolyapálya-üzemeltetés Szatmárnémetiben és ha a közkassza nem is jár jól ezzel, a korcsolyázni járók mindenképpen. A novemberi városi tanácsülésen, még decemberi megnyitása előtt került napirendre az új főtéri korcsolyapálya polgármesteri hivatal általi üzemeltetésének ügye. Az ellenzék támadta, mert nincs költségvetése, azt feszegették a PSD-s és az ALDE-s képviselők, hogy miért nincsenek számítások arra nézve, mekkora bevételt termel majd ez a városnak. Zsók Csaba tanácsos, a költségvetési bizottság elnöke (RMDSZ) szerkesztőségünknek ezzel kapcsolatban elmondta, a szövetségi frakció azért támogatta a korcsolyapálya ügyét, mert egy közcélt szolgáló, szép gesztusról van szó az emberek irányába, amelyik nem profitorientált kell hogy legyen, hanem a lakosságot szolgálja. Az ellenzéki véleményre reagálva Zsók megjegyezte: jégpálya-üzemeltetési költségvetést készíteni lehetetlen lett volna, mert a bevételek nagyban függenek a korcsolyázok számától, illetve az időjárástól. A minimálisra szabott, két órára érvényes 5 lejes belépő és korcsolyahasználati díj diákoknak, illetve a 10 lej felnőttek esetében tulajdonképpen csak hozzájárulás az üzemeltetéshez, csak egy részét fedezik a valós fenntartási költségeknek, pláne ha figyelembe vesszük, hogy szervezett csoportok számára az elfogadott tanácsi határozat értelmében délelőtt ingyenes, mutatott rá a tanácsos. Való igaz, hogy jobb körülmények között kevesebbért lehet korcsolyázni idén Szatmárnémetiben. 2015-ben, amikor legutóbb volt kiépített korcsolyapálya a városban egy órát korcsolyázhattak 15 lejért a felnőttek és 10 lejért a gyerekek. Ugyanilyen árak voltak 2014-ben is, akkor a jelenlegihez képes feleekkora korcsolyapályán lehetett siklani, a megyei múzeum előtti téren.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...