Oldenburgi vendégeket fogadtak
Utoljára módositva: 2017-12-12 13:51:28

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet oldenburgi partnerei rendszeresen meglátogatják a szatmárnémeti idősklubot az adventi időszakban, így történt ez a múlt héten is.

A Mikulás az elmúlt héten a Caritas Reménység idősközpontját is útjába ejtette. Fürge, játékos kedvű krampusszal és gondosan csomagolt ajándékokkal, egyenesen Oldenburgból érkezett.

Az eseményen jelen voltak a Caritas németországi partnerei is, köztük Inge Reckow, aki az idősközpont megalakulása óta szívén viseli annak sorsát. „Rögtön felismertem, hogy Ingével rokon lelkek vagyunk. Őt is a segíteni vágyás hajtja, jelen van benne a »caritasos« szellemiség” — állítja Hauler Magdolna, a Reménység központ vezetője. Inge és férje, a 2000-ben elhunyt Dieter Reckow alapította meg a Rumänienhilfe Oldenburg segélyszervezetet 1993-ban, azzal a céllal, hogy szervezett körülmények között rendszeres segítséget nyújtson a Romániában élő rászorulóknak. Nemes céljuk megvalósításában megbízható partnerre találtak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetben. A Caritas fejlődésével, a szervezet fő tevékenységi területeinek elkülönülésével az oldenburgi partnerszervezet a hosszú távú megoldásokat nyújtó Caritas-központok tevékenységének támogatásából is részt vállalt. „Ott voltunk a Reménység klub első székhelyén, a 14-es lakónegyedbeli óvodateremben, de jöttünk akkor is, amikor a Caritas Medica épületébe költözött a központ, és amikor csak megtehetjük, jövünk a mostani helyre is. Mindig nagy öröm számunkra itt lenni” — mondja Inge.

A vendégek tiszteletére a Mikulás — Fűzi László — három nyelven (magyarul, románul és németül) szólt a résztvevőkhöz, felelevenítve az oldenburgiakkal való együttműködés közel negyed évszázados történetének főbb momentumait. A fiatalokat megszégyenítő kecsességgel táncoló krampusz — Tordai Rozália — az adventi koszorúk, asztaldíszek népszerű elemét, az örök megújulást és reményt jelképező magyalágat (krisztustövisnek is hívják) nyújtott át Ingének. Az Oldenburgból hozott ajándékok kiosztásában a vendégek segédkeztek a Mikulásnak.

A Reménység központ jövő év májusában ünnepli huszonöt éves fennállását. A jeles alkalom megünneplése Hauler Magdolna számára elképzelhetetlen Inge Reckow és barátai jelenléte nélkül, akiknek a klub oly sokat köszönhet, ezért megragadta az alkalmat, hogy személyesen hívja meg az oldenburgiakat a május közepén megszervezendő jubileumra. A partnerek megígérték, hogy eljönnek, hiszen a Reménység központ története az ő történetük is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...