Oldenburgi vendégeket fogadtak
Utoljára módositva: 2017-12-12 13:51:28

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet oldenburgi partnerei rendszeresen meglátogatják a szatmárnémeti idősklubot az adventi időszakban, így történt ez a múlt héten is.

A Mikulás az elmúlt héten a Caritas Reménység idősközpontját is útjába ejtette. Fürge, játékos kedvű krampusszal és gondosan csomagolt ajándékokkal, egyenesen Oldenburgból érkezett.

Az eseményen jelen voltak a Caritas németországi partnerei is, köztük Inge Reckow, aki az idősközpont megalakulása óta szívén viseli annak sorsát. „Rögtön felismertem, hogy Ingével rokon lelkek vagyunk. Őt is a segíteni vágyás hajtja, jelen van benne a »caritasos« szellemiség” — állítja Hauler Magdolna, a Reménység központ vezetője. Inge és férje, a 2000-ben elhunyt Dieter Reckow alapította meg a Rumänienhilfe Oldenburg segélyszervezetet 1993-ban, azzal a céllal, hogy szervezett körülmények között rendszeres segítséget nyújtson a Romániában élő rászorulóknak. Nemes céljuk megvalósításában megbízható partnerre találtak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetben. A Caritas fejlődésével, a szervezet fő tevékenységi területeinek elkülönülésével az oldenburgi partnerszervezet a hosszú távú megoldásokat nyújtó Caritas-központok tevékenységének támogatásából is részt vállalt. „Ott voltunk a Reménység klub első székhelyén, a 14-es lakónegyedbeli óvodateremben, de jöttünk akkor is, amikor a Caritas Medica épületébe költözött a központ, és amikor csak megtehetjük, jövünk a mostani helyre is. Mindig nagy öröm számunkra itt lenni” — mondja Inge.

A vendégek tiszteletére a Mikulás — Fűzi László — három nyelven (magyarul, románul és németül) szólt a résztvevőkhöz, felelevenítve az oldenburgiakkal való együttműködés közel negyed évszázados történetének főbb momentumait. A fiatalokat megszégyenítő kecsességgel táncoló krampusz — Tordai Rozália — az adventi koszorúk, asztaldíszek népszerű elemét, az örök megújulást és reményt jelképező magyalágat (krisztustövisnek is hívják) nyújtott át Ingének. Az Oldenburgból hozott ajándékok kiosztásában a vendégek segédkeztek a Mikulásnak.

A Reménység központ jövő év májusában ünnepli huszonöt éves fennállását. A jeles alkalom megünneplése Hauler Magdolna számára elképzelhetetlen Inge Reckow és barátai jelenléte nélkül, akiknek a klub oly sokat köszönhet, ezért megragadta az alkalmat, hogy személyesen hívja meg az oldenburgiakat a május közepén megszervezendő jubileumra. A partnerek megígérték, hogy eljönnek, hiszen a Reménység központ története az ő történetük is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...