Oldenburgi vendégeket fogadtak
Utoljára módositva: 2017-12-12 13:51:28

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet oldenburgi partnerei rendszeresen meglátogatják a szatmárnémeti idősklubot az adventi időszakban, így történt ez a múlt héten is.

A Mikulás az elmúlt héten a Caritas Reménység idősközpontját is útjába ejtette. Fürge, játékos kedvű krampusszal és gondosan csomagolt ajándékokkal, egyenesen Oldenburgból érkezett.

Az eseményen jelen voltak a Caritas németországi partnerei is, köztük Inge Reckow, aki az idősközpont megalakulása óta szívén viseli annak sorsát. „Rögtön felismertem, hogy Ingével rokon lelkek vagyunk. Őt is a segíteni vágyás hajtja, jelen van benne a »caritasos« szellemiség” — állítja Hauler Magdolna, a Reménység központ vezetője. Inge és férje, a 2000-ben elhunyt Dieter Reckow alapította meg a Rumänienhilfe Oldenburg segélyszervezetet 1993-ban, azzal a céllal, hogy szervezett körülmények között rendszeres segítséget nyújtson a Romániában élő rászorulóknak. Nemes céljuk megvalósításában megbízható partnerre találtak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetben. A Caritas fejlődésével, a szervezet fő tevékenységi területeinek elkülönülésével az oldenburgi partnerszervezet a hosszú távú megoldásokat nyújtó Caritas-központok tevékenységének támogatásából is részt vállalt. „Ott voltunk a Reménység klub első székhelyén, a 14-es lakónegyedbeli óvodateremben, de jöttünk akkor is, amikor a Caritas Medica épületébe költözött a központ, és amikor csak megtehetjük, jövünk a mostani helyre is. Mindig nagy öröm számunkra itt lenni” — mondja Inge.

A vendégek tiszteletére a Mikulás — Fűzi László — három nyelven (magyarul, románul és németül) szólt a résztvevőkhöz, felelevenítve az oldenburgiakkal való együttműködés közel negyed évszázados történetének főbb momentumait. A fiatalokat megszégyenítő kecsességgel táncoló krampusz — Tordai Rozália — az adventi koszorúk, asztaldíszek népszerű elemét, az örök megújulást és reményt jelképező magyalágat (krisztustövisnek is hívják) nyújtott át Ingének. Az Oldenburgból hozott ajándékok kiosztásában a vendégek segédkeztek a Mikulásnak.

A Reménység központ jövő év májusában ünnepli huszonöt éves fennállását. A jeles alkalom megünneplése Hauler Magdolna számára elképzelhetetlen Inge Reckow és barátai jelenléte nélkül, akiknek a klub oly sokat köszönhet, ezért megragadta az alkalmat, hogy személyesen hívja meg az oldenburgiakat a május közepén megszervezendő jubileumra. A partnerek megígérték, hogy eljönnek, hiszen a Reménység központ története az ő történetük is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...