Olimpia: a CSU-t is verni kell
Utoljára módositva: 2014-03-09 15:46:35

Másfél éve veretlen hazai pályán bajnoki mérkőzéseken a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. Ezt a sorozatot folytathatja szombaton, bár az ellenfél – papíron – sokkal erősebb az eddigieknél.

Az élvonalbeli feljutás egyik esélyes csapata, a CS Universitate Craiovát látja szombaton vendégül a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata, a Liga 2 2-es Csoportjának 16. fordulójában. Éppen ezért, Csik Tibor edző legénysége elszántan készült az elmúlt hét folyamán, ugyanis a múlthetinél sokkal meggyőzőbb teljesítményt kell nyújtsanak azért, hogy itthon tartsák a pontokat.

Mint ismeretes, a „sárga–kékek” az előző fordulóban 2–0-ra verték Szatmárnémetiben a sereghajtó Aradi UTÁ-t. A teljesítmény hagyott némi kívánni valót maga után, de az talán a szezonnyitány számlájára is írható. Ráadásul azon a mérkőzésen az Olimpia FC „elvesztett” két kulcsjátékost, Enét és Munteant, akik sárgalapos eltiltásaikat ülik ma. Ugyanakkor a szatmári együttes nyert két másik labdarúgót, ugyanis az újoncok, Faur és Boştină bizonyították, számíthat rájuk Csik Tibi. Mindkét játékos betalált az ellenfél kapujába, illetve helyzeteik is voltak. „Ene és Muntean nélkül is játszani kell, a maximumot kell nyújtsák azok, akik pályára lépnek, hiszen én is csak a győzelmet tartom elfogadható eredménynek” – nyilatkozta Csik Tibi.

Az ellenfél viszont most sokkal erősebb, ráadásul egy váratlan vereség után utaztak Szatmárra. Ovidiu Stângă edző csapata a tavasz–nyitányon hazai pályán kapott ki a Marosvásárhelyi ASÁ-tól, ezzel át kellett adja csoportvezető pozícióját a CSM Râmnicu Vâlceának, így sokkal nagyobb a motiváció, hogy bizonyítsák, csak egy botlás volt a múlt heti vereség. „Azért megyünk Szatmárra, hogy nyerjünk. Be kell bizonyítsuk, hogy legyőzhetünk bárkit. A sérültjeink meggyógyultak, így a legjobbakra számíthatok szombaton” – nyilatkozta a CSU trénere, Stângă.

„Tény, hogy nem mi vagyunk ennek a párharcnak az esélyesei, ami egy terhet vesz le a vállunkról. Így felszabadultabban játszhatunk” – mondta Csik Tibi. – Az ellenfél javára szól, hogy a táblázat élén állnak, talán a legjobbak a csoportban. De ez nem jelenti azt, hogy mi feltartott kézzel állunk ki ellenük, mint ahogy az sem befolyásolja majd játékkedvünket, hogy értékesebb labdarúgókkal állnak fel. Tiszteljük őket, de a pályán pontokért játszunk, és ezeket mi akarjuk megszerezni” – folytatta a szatmári szakvezető.

Az Olimpia FC egyébként 2012. október 6-tól nem kapott ki hazai pályán bajnoki mérkőzésen. Akkor, egy harmadosztályos találkozón a Dési Unirea nyert az Olimpia Stadionban 0–1. Még a Liga 2-es ellenfelek sem tudtak nyerni Szatmárnémetiben, a Marosvásárhelyi ASA és a Resicabányai Metalul is üres kézzel tért haza az itteni bajnoki után. A szombati ellenfél egyébként már tapasztalhatta az Olimpia FC erejét, ugyanis az őszi mérkőzésen csak 1–0-ra tudtak nyerni hazai közönség előtt.

A szatmári együttes vezetősége egyébként úgy döntött, hogy Nők Nemzetközi Napja alkalmával a szombati, 11 órakor kezdődő Olimpia – CSU Craiova bajnokira ingyenes lesz a belépő a hölgyek részére.

Labdarúgó Liga 2, 2-es Csoport, alapszakasz, 16. forduló

Szatmárnémeti Olimpia FC – CSU Craiova (szombat, 11 óra)

Aradi UTA – CS Mioveni

Besztercei Gloria – CSM Râmnicu Vâlcea

Resicabányai Metalul – FC Olt Slatina

FCU Craiova – Nagyváradi FC Bihor

Marosvásárhelyi ASA – Minerul Motru

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...