Olimpia: Az első négyben végeznének
Utoljára módositva: 2014-07-15 18:46:46

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Szatmárnémeti Olimpia vezetősége. A csapat hamarosan edzőtáborba vonul, majd itthon folytatja felkészülését a második liga 2014-2015-ös idényére.

Az első négy hely egyikének megszerzése a célja az Olimpiának

Egy bő hónapos vakáció után hétfőn egy edzéssel kezdte meg felkészülését a másodosztályos bajnokságra a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, kedden a szatmári klub vezetősége pedig egy sajtótájékoztató keretén belül mutatta be a csapat új játékosait, illetve az új szakmai stábot.

Mint ismeretes, a soron következő szezonban az Olimpia edzője Cosmin Bodea lesz, aki játékoskarrierje során a Brassói FC-ben, valamint a Dinamóban fordult meg, edzőként pedig a Marosvásárhelyi ASA, a Turnu Severin és a Brassói FC labdarúgócsapatokat irányította.

A keddi sajtótájékoztatón Bodea mellett részt vett Csík Tibor, az Olimpia eddigi edzője, aki ezentúl műszaki igazgatóként fog tevékenykedni a klubnál, Ioan Dragomir és Ciprian Prodan segédedzők, Daniel Paşca sportigazgató, Dan Băbuţ klubelnök, Ioan Câmpean, a vezetőségi tanács elnöke, Cosmin Iuhas csapatkapitány, valamint az Aradi UTA együttesétől frissen igazolt két játékos, Bogdan Apostu és George Neagu. Az eseményről Ovidiu Suciu kapusedző, valamint a szintén az UTÁ-tól igazolt argentin Maximilian Laso hiányzott. Utóbbi játékos a hét végén érkezik vissza az országba, így jövő héttől csatlakozhat a kerethez.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az Olimpia jövő hét elején vonul edzőtáborba Brassópojánára, ahol a napi edzések mellett két felkészülési mérkőzés (július 26. és 30.) szerepel a klub programjában, az ellenfelek egyelőre ismeretlenek. A táborból augusztus elsején fog visszatérni a csapat, 4-től pedig folytatódik a felkészülés, amelynek keretében újabb négy barátságos mérkőzést (augusztus 9., 13., 16. és 23.) iktatna be a klub vezetősége a Liga 2 2014-2015-ös idényének augusztus 30-i kezdése előtt. Ugyanakkor megemlíthetjük, hogy az Olimpia a Kolozsvári CFR ellen is játszik majd egy barátságos mérkőzést, erre várhatóan szeptember közepén kerülhet sor.

Cosmin Bodea elmondása szerint elsősorban az Olimpia vezetőségének komoly hozzáállása miatt fogadta el a klub felkérését. „Szeretném elnyerni a szurkolók bizalmát, de tisztában vagyok vele, hogy ehhez elengedhetetlenek a jó eredmények” – nyilatkozta az Olimpia új edzője. A klub vezetőségének képviselői ismételten kiemelték, hogy a cél az első négybe kerülés, továbbá a kadett (21 évesek) korosztályos játékosok kinevelése, akik megállják a helyüket az első csapatban.

A játékoskeretet illetően az Olimpia további két-három labdarúgót kíván igazolni, hiszen elképzelhető, hogy Feier, Micaş, Kinczel, Dragoş és Miron is távozni fog a csapattól (utóbbi helyett egy kadett korosztályú kapust fognak hozni a Nagyszalontai Liberty együttesétől), ugyanakkor a kölcsönjátékosok (Ene, Lemac és Zsiga) visszatértek csapataikhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...