Olimpia FC: Szombaton győzni kell
Utoljára módositva: 2014-02-28 18:47:47

Szombaton 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban játssza első tavaszi bajnoki mérkőzését a Liga 2-ben a Szatmárnémeti Olimpia FC. Az Aradi UTA lesz az ellenfél, de a „sárga–kékek” a favoritok.

Az „öltözői hangulatot” tekintve a Szatmárnémeti Olimpia FC az egyértelmű favoritja a Liga 2 tavaszi idényrajtjának a mérkőzésén, ugyanis az Aradi UTÁ-nál rengeteg a kérdőjel, a téli felkészülés is akadozott. Csik Tibor vezetőedző vezényletével viszont a szatmári legények alapos fizikai és taktikai felkészülést végeztek az elmúlt két hónapban, így nyilvánvaló, hogy bizakodva várják a bajnoki alapszakasz további nyolc mérkőzését, amelyből ötöt játszik majd hazai közönség előtt. Az elsőt szombaton rendezik 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban. A meccsre ellátogató nők márciuskát, a férfiak pedig várhatóan egy győztes meccset kapnak ajándékba az Olimpiától március első napján.

„Már nagyon várjuk, hogy megkezdődjék a bajnokság. A téli vakációban az öltözőben béke volt, mindenki komolyan odatette magát a felkészülés során, így készen állunk a tétmeccsekre. Egy cél lebeg a szemünk előtt: az első hatban kell zárjunk. Szerintem erre reális esélyünk van – mondta Csik Tibi. – Tiszteljük az aradi csapatot, de a jelenlegi helyzetüket tekintve úgy gondolom, hogy mi vagyunk a favoritjai a szombati párharcnak” – folytatta a szakvezető, akinek a tanítványai ősszel 2–1-re nyertek Aradon.

Az ellenfélnél eléggé keszekusza a helyzet, bár a csapat elszántan, pontokért jött Szatmárnémetibe. A bizonytalan szituáció abból is látszik, hogy a szállítócég az utolsó pillanatba mondta vissza az UTA vezetőségének rendelését arra hivatkozva, hogy még vannak fizetési elmaradásai. Így az aradi legénység egy órát várakozott, míg a klub vezetői szereztek egy buszt, amivel végül elutazhattak Szatmárnémetibe.

A játékoskeret tekintetében voltak kisebb erősítések: a kapuba a Kolozsvári U hálóőre, Ionuţ Boşneag foglal helyet, a középsort erősíti a Rapidtól érkező Florin Lazea és a Nagyváradi Bihor FC-től visszatérő elefántcsontparti Abdoulaye Diarra, a védősorba szerződtették a Debreceni VSC–nél is megfordult Ştefan Mardarét, továbbá a nigériai Daniel Ola (Daugava Daugavpils) számít újoncnak, míg a kameruni Patrice Feussi és az argentin Maximiliano Laso visszatérők az aradi csapatba. Viszont az edzői poszt még mindig kérdőjeles. A sportarad.ro szerint a szintén visszatérő Adrian Falub még nem akarja elfoglalni a helyét a kispadon mindaddig, míg a klub vezetői nem biztosítanak neki egy játékoskeretet, amellyel megmenekülhet a kieséstől nagy múltú (de a bizonytalanság miatt szurkolók nélkül maradt) csapat.

A szombaton 11 órakor kezdődő Olimpia FC – UTA mérkőzést Dorin Petru Voina vezeti (Resicabánya), Iulian Székely és Rigó Mónika (Kolozsvár) lesznek az asszisztensek, negyedik bíróként pedig Adrian Şuta (Nagybánya) érkezik. Megfigyelőnek Cornel Panteát (Nagyvárad) és Costin Dant (Zilah) delegálta a román szövetség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...