Olimpia FC: Szombaton győzni kell
Utoljára módositva: 2014-02-28 18:47:47

Szombaton 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban játssza első tavaszi bajnoki mérkőzését a Liga 2-ben a Szatmárnémeti Olimpia FC. Az Aradi UTA lesz az ellenfél, de a „sárga–kékek” a favoritok.

Az „öltözői hangulatot” tekintve a Szatmárnémeti Olimpia FC az egyértelmű favoritja a Liga 2 tavaszi idényrajtjának a mérkőzésén, ugyanis az Aradi UTÁ-nál rengeteg a kérdőjel, a téli felkészülés is akadozott. Csik Tibor vezetőedző vezényletével viszont a szatmári legények alapos fizikai és taktikai felkészülést végeztek az elmúlt két hónapban, így nyilvánvaló, hogy bizakodva várják a bajnoki alapszakasz további nyolc mérkőzését, amelyből ötöt játszik majd hazai közönség előtt. Az elsőt szombaton rendezik 11 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban. A meccsre ellátogató nők márciuskát, a férfiak pedig várhatóan egy győztes meccset kapnak ajándékba az Olimpiától március első napján.

„Már nagyon várjuk, hogy megkezdődjék a bajnokság. A téli vakációban az öltözőben béke volt, mindenki komolyan odatette magát a felkészülés során, így készen állunk a tétmeccsekre. Egy cél lebeg a szemünk előtt: az első hatban kell zárjunk. Szerintem erre reális esélyünk van – mondta Csik Tibi. – Tiszteljük az aradi csapatot, de a jelenlegi helyzetüket tekintve úgy gondolom, hogy mi vagyunk a favoritjai a szombati párharcnak” – folytatta a szakvezető, akinek a tanítványai ősszel 2–1-re nyertek Aradon.

Az ellenfélnél eléggé keszekusza a helyzet, bár a csapat elszántan, pontokért jött Szatmárnémetibe. A bizonytalan szituáció abból is látszik, hogy a szállítócég az utolsó pillanatba mondta vissza az UTA vezetőségének rendelését arra hivatkozva, hogy még vannak fizetési elmaradásai. Így az aradi legénység egy órát várakozott, míg a klub vezetői szereztek egy buszt, amivel végül elutazhattak Szatmárnémetibe.

A játékoskeret tekintetében voltak kisebb erősítések: a kapuba a Kolozsvári U hálóőre, Ionuţ Boşneag foglal helyet, a középsort erősíti a Rapidtól érkező Florin Lazea és a Nagyváradi Bihor FC-től visszatérő elefántcsontparti Abdoulaye Diarra, a védősorba szerződtették a Debreceni VSC–nél is megfordult Ştefan Mardarét, továbbá a nigériai Daniel Ola (Daugava Daugavpils) számít újoncnak, míg a kameruni Patrice Feussi és az argentin Maximiliano Laso visszatérők az aradi csapatba. Viszont az edzői poszt még mindig kérdőjeles. A sportarad.ro szerint a szintén visszatérő Adrian Falub még nem akarja elfoglalni a helyét a kispadon mindaddig, míg a klub vezetői nem biztosítanak neki egy játékoskeretet, amellyel megmenekülhet a kieséstől nagy múltú (de a bizonytalanság miatt szurkolók nélkül maradt) csapat.

A szombaton 11 órakor kezdődő Olimpia FC – UTA mérkőzést Dorin Petru Voina vezeti (Resicabánya), Iulian Székely és Rigó Mónika (Kolozsvár) lesznek az asszisztensek, negyedik bíróként pedig Adrian Şuta (Nagybánya) érkezik. Megfigyelőnek Cornel Panteát (Nagyvárad) és Costin Dant (Zilah) delegálta a román szövetség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...