Öltöztess fel egy oszlopot!
Utoljára módositva: 2016-01-21 14:29:16

Érdekes dolgot vehettek észre csütörtökön a Szatmárnémeti központjában sétálók, a sugárúton ugyanis egy lámpaoszlopot meleg téli dzsekibe bugyolált valaki, a kabát alatt pedig egy sállal volt átkötve az oszlop. A dzseki nagy valószínűséggel annak a nemzetközi szintűre nőtt jótékonysági civil kezdeményezésnek a része, amelynek célja a rászorulók megsegítése.

Az akció, amelynek szatmári gyakorlatba ültetője-ültetői nem ismertek, és amelyre az elmúlt napokban többek között Bukarestben és Temesváron is volt példa, az ősz folyamán Kanadából indult. Tavaly novemberben először csak egy lámpaoszlopra került kabát, majd egyre többre Halifax utcáin. A helyiek először nem is tudták hova tenni a furcsa látványt, csak úgy, mint csütörtökön Szatmárnémetiben, nem értették, ki és miért öltöztette fel a tárgyakat. Aztán kiderült, hogy mindennek a hátterében egy helyi édesanya és a kislánya, valamint a gyerek barátnői állnak. Mivel Kanadában már ősszel nagyon hideg van, a gyerekek megértették, hogy azok, akiknek nincs meleg ruhájuk, nagyon fázhatnak, hiszen ők még a vastag kabátjaikban is gyorsan átfáztak. Természetesen a jótékonyság nem merült ki ennyiben. Halifax lakosai a kis csapat mellé álltak és zsákszám hordták össze a felesleges téli holmikat, amelyeket az édesanya és a lányok eljuttattak a rászorulóknak, a szegény vagy épp hajléktalan emberekhez. A jó példa pedig úgy tűnik „ragadósnak” bizonyult – Szatmárnémetibe is eljutott.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...