Olvassunk a szabadban!
Utoljára módositva: 2014-05-12 10:15:06

Az olvasást és a friss levegőn tartózkodást együttesen kívánja népszerűsíteni a napokban újraindított Könyvfészek program.

A Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság által tavaly kitalált program keretében ugyanis a parkban sétálóknak kívánnak lehetőséget nyújtani arra, hogy kellemes körülmények között, a szabad levegőn, kedvükre olvasgassanak, a Könyvfészekben kihelyezett kötetet közül kiválasztva számukra a megfelelőt. A Károlyi-kastély parkján kívül a Román Katona Emlékművének körzetében, valamint a központi szökőkút közelében találják majd a Könyvfészkeket, a május 14-i hivatalos megnyitót követően. Aznap, 13 órától a kastély főbejárata előtt startol ugyanis a projekt, mely egész nyáron tart majd. A Könyvfészkek mindegyikében, 20, illetve 30 kötet található, román, valamint magyar nyelven. Bárki, bármelyik Könyvfészekből szabadon választhat egy könyvet, azt kedve szerint olvashatja, majd pedig az olvasást követően vissza kell tenni az adott kötetet a fészekbe. A szervezők ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy aki könyvet szeretne adományozni, megteheti május 12-től a kastély főbejáratánál elhelyezett adománydobozban vagy személyesen a Kulturális és Sportigazgatóság irodájában (Károlyi-kastély, 26-os terem).

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...