Olvassunk a szabadban!
Utoljára módositva: 2014-05-12 10:15:06

Az olvasást és a friss levegőn tartózkodást együttesen kívánja népszerűsíteni a napokban újraindított Könyvfészek program.

A Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság által tavaly kitalált program keretében ugyanis a parkban sétálóknak kívánnak lehetőséget nyújtani arra, hogy kellemes körülmények között, a szabad levegőn, kedvükre olvasgassanak, a Könyvfészekben kihelyezett kötetet közül kiválasztva számukra a megfelelőt. A Károlyi-kastély parkján kívül a Román Katona Emlékművének körzetében, valamint a központi szökőkút közelében találják majd a Könyvfészkeket, a május 14-i hivatalos megnyitót követően. Aznap, 13 órától a kastély főbejárata előtt startol ugyanis a projekt, mely egész nyáron tart majd. A Könyvfészkek mindegyikében, 20, illetve 30 kötet található, román, valamint magyar nyelven. Bárki, bármelyik Könyvfészekből szabadon választhat egy könyvet, azt kedve szerint olvashatja, majd pedig az olvasást követően vissza kell tenni az adott kötetet a fészekbe. A szervezők ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy aki könyvet szeretne adományozni, megteheti május 12-től a kastély főbejáratánál elhelyezett adománydobozban vagy személyesen a Kulturális és Sportigazgatóság irodájában (Károlyi-kastély, 26-os terem).

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...