Önfeledt szórakozás a börvelyi Családi Napon
Utoljára módositva: 2014-08-11 09:45:38

 

Jól fogyott a szemre is tetszetős Börvelyi Csodafánk

A börvelyi focipálya volt a helyszíne annak a nagyszabású Családi Napnak, amelyet negyedik alkalommal szerveztek a Nagykárolyhoz közeli községben. Mindenki találhatott magának programot.
Immár a negyedik Családi Napot szervezte Börvelyben az RMDSZ helyi szervezete, s ez a szám igazolja, hogy a helyiek szeretik ezt a fajta kikapcsolódási formát. Jó alkalom ez a találkozásokra, a közös mulatozásra, evés-ivásra és arra is, hogy a meghívott „sztárfellépőkön” kívül azokat a fiatalokat és kulturális csoportokat is tapssal illessék, akik akár Börvelyből, akár Szatmár megyéből származnak.
Vasárnap délelőtt kezdődött meg a Családi Nap a községi focipályán. Bár a kulturális programok csak 15 órától indultak a színpadon, a pálya szélén felállított sátrakban már készültek a finom ételek, illetve zajlottak a foglalkozások. A bográcsokban különböző finomságok készültek, az egyik sátornál pedig a Börvelyi Csodafánk is kapható volt, különféle lekváros ízesítéssel, de természetesen a strudli sem hiányozhatott a kínálatból.
A 15 órától kezdődött kulturális műsor első részében a helyi, illetve megyei tehetségek kerültek előtérbe. Így több alkalommal is fellépett Likker Zsuzsi, keleti- és modern táncot mutattak be a nagykárolyi Lead&Follow Táncegyesület táncosai, énekelt Nagy Anita, néptánccal a Bekek Néptánccsoport és a Lucăceni Néptánccsoport tagjai készültek. 18 órától Mohácsi Brigitta koncertezett, majd őt a sztárfellépők követték.
19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészei léptek színpadra, egy hangulatos operett-összeállítással. Ekkorra már lényegesen népesebb közönség gyűlt össze, mint ahogy a Családi Nap korábbi óráiban tapasztalható volt. A nap igazi „nagy durranása” a magyarországi Irigy Hónaljmirigy nevű formáció tagjainak koncertje volt. A fiúk most is hatalmas sikert arattak, s ez méltó befejezése volt az egész napos ünnepségnek.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...