Önfeledt szórakozás a börvelyi Családi Napon
Utoljára módositva: 2014-08-11 09:45:38

 

Jól fogyott a szemre is tetszetős Börvelyi Csodafánk

A börvelyi focipálya volt a helyszíne annak a nagyszabású Családi Napnak, amelyet negyedik alkalommal szerveztek a Nagykárolyhoz közeli községben. Mindenki találhatott magának programot.
Immár a negyedik Családi Napot szervezte Börvelyben az RMDSZ helyi szervezete, s ez a szám igazolja, hogy a helyiek szeretik ezt a fajta kikapcsolódási formát. Jó alkalom ez a találkozásokra, a közös mulatozásra, evés-ivásra és arra is, hogy a meghívott „sztárfellépőkön” kívül azokat a fiatalokat és kulturális csoportokat is tapssal illessék, akik akár Börvelyből, akár Szatmár megyéből származnak.
Vasárnap délelőtt kezdődött meg a Családi Nap a községi focipályán. Bár a kulturális programok csak 15 órától indultak a színpadon, a pálya szélén felállított sátrakban már készültek a finom ételek, illetve zajlottak a foglalkozások. A bográcsokban különböző finomságok készültek, az egyik sátornál pedig a Börvelyi Csodafánk is kapható volt, különféle lekváros ízesítéssel, de természetesen a strudli sem hiányozhatott a kínálatból.
A 15 órától kezdődött kulturális műsor első részében a helyi, illetve megyei tehetségek kerültek előtérbe. Így több alkalommal is fellépett Likker Zsuzsi, keleti- és modern táncot mutattak be a nagykárolyi Lead&Follow Táncegyesület táncosai, énekelt Nagy Anita, néptánccal a Bekek Néptánccsoport és a Lucăceni Néptánccsoport tagjai készültek. 18 órától Mohácsi Brigitta koncertezett, majd őt a sztárfellépők követték.
19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészei léptek színpadra, egy hangulatos operett-összeállítással. Ekkorra már lényegesen népesebb közönség gyűlt össze, mint ahogy a Családi Nap korábbi óráiban tapasztalható volt. A nap igazi „nagy durranása” a magyarországi Irigy Hónaljmirigy nevű formáció tagjainak koncertje volt. A fiúk most is hatalmas sikert arattak, s ez méltó befejezése volt az egész napos ünnepségnek.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...