Önkénteseknek is jár a rokkantsági nyugdíj
Utoljára módositva: 2018-06-26 20:17:24

Rokkantsági nyugdíjban részesülhetnek a katasztrófavédelmi önkéntesek, ha beavatkozás ideje alatt szenvednek balesetet, veszítik el részben vagy teljesen munkaképességüket.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a katasztrófavédelmi felügyelőségek munkáját mennyire és milyen hatékonyan segítik az önkéntesek (legyen szó tűzoltókról, mentőkről, búvárokról) — s épp ezért teljesen logikusnak tűnik az is: ha mentési akció közben tragédia történik, sérülést szenvednek, akkor az ugyanúgy munkabalesetnek minősül, mint a hivatásosak esetében. Logikusnak logikus ugyan, de eddig nem így volt — kedden azonban a parlament döntő házként elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében rokkantsági nyugdíjban részesülhetnek a katasztrófavédelmi önkéntesek (beleértve a SMURD-önkénteseket is), ha beavatkozás ideje alatt szenvednek balesetet, veszítik el részben vagy teljesen munkaképességüket, a jogszabály-módosítás pedig azokra is vonatkozik, akik a kiképzés/felkészítés ideje alatt kerülnek ilyen helyzetbe. „Az RMDSZ törvényhozói által kidolgozott jogszabály-módosítás olyan emberek baleset-biztosítását célozza, akik önkéntesen vállalnak életmentő feladatokat közösségeikben, és törvényileg is nagyobb megbecsülést érdemelnek ezért a munkáért” — fogalmazott Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy ha valaki mentési akció közben sérül meg, csak azért ne részesüljön támogatásban, mert önkéntesként dolgozik, ment életeket és javakat.

Az elfogadott törvénytervezet a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően lép érvénybe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...