Online is követhetjük a benzinár alakulását
Utoljára módositva: 2019-07-03 12:27:09

Az Országos Versenyhivatal által elindított új honlapnak köszönhetően nyomon követhetjük az üzemanyagárak alakulását szerte az országban. Akár a legközelebbi benzinkutakra is rákereshetünk.

Július 1-jétől kezdődően bárki felkeresheti az Országos Versenyhivatal által elindított https://monitorulpreturilor.info/ nevet viselő honlapot, amelyre kattintva pontos információkat kaphatunk arról, melyik üzemanyagtöltő állomáson milyen áron juthatunk hozzá a különböző típusú üzemanyagokhoz — áll a hivatal közleményében.

„A bárki számára ingyenesen elérhető weboldalon a fogyasztók megtudhatják, melyek a tartózkodási helyükhöz legközelebbi üzemanyagtöltő állomások, illetve azt is, az adott pillanatban mennyiért lehet tankolni a közelben lévő kutakon. Ennek köszönhetően az autósok minden olyan fontos információt kézhez kapnak, amely döntő szerepet játszhat a tankolásról való döntés során” — fogalmaz sajtóközleményben Bogdan Chiriţoiu, a versenyhivatal elnöke.

Az üzemanyagár-figyelő rendszer nem csak számítógépről érhető el, mobiltelefonunkról is bármikor rákereshetünk az információkra. Úgy az Android, mint az iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonokra készült egy applikáció, melyet értelemszerűen a Play áruházból vagy az AppStore-ból lehet letölteni.

Az üzemanyagár-figyelő hálózat tanulmányozásakor információt kaphatunk a standard és a prémium benzin árai mellett a dízel és a LPG tarifájáról, ugyanakkor az elektromos töltési lehetőségekről is tájékoztat minket az applikáció.

A rendszer egyelőre a piac legnagyobb szolgáltatóit figyeli, így lehetőségeink a leggyakrabban utunkba eső kutakra korlátozódnak, úgymint az OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar és Gazprom.

A július 1-jétől indított online rendszer kialakítását az Országos Versenyhivatal saját forrásaiból valósította meg, mintegy 305 880 euró ráfordítással, fő partnere pedig a fogyasztóvédelem volt — írja a közlemény.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...