Online telekkönyvi kivonat
Utoljára módositva: 2017-08-18 15:11:53

Nem kell már sorban állni telekkönyvi kivonatért, az epay.ancpi.ro internetes címen online is kikérhető az okmány, amelyik egyes esetekben akár azonnal is a kérvényező rendelkezésére áll.

A szatmárnémeti, avasfelsőfalui vagy nagykárolyi kataszteri hivatalok felkeresése és sorban állás nélkül is kikérhető a telekkönyvi kivonat, az elektronikus okmányért húsz lejt kell fizetni, és ha a telek már szerepel az elektronikus regiszterben, azt azonnal ki is állítja a rendszer. A klasszikus módon, a kataszteri hivatalok ügyfélablakánál kért kivonat szintén húsz lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Monica Prodan Ardelean, a szatmári kataszteri hivatal igazgatója; ez két nap alatt kerül kiadásra, aki pedig azonnal hozzá szeretne jutni, százlejes adminisztratív költséggel számolhat, ezért aki teheti, válassza az elektronikus telekkönyvi kivonatot.

A rendszer elfogadható módon működik, az igénylőnek névvel, e-mail-címmel és a megszokottnál összetettebb jelszóval kell regisztrálnia, adatai elektronikus postaládáján keresztül történő visszaigazolása után pedig már ki is tölthető az igénylési űrlap. Sajnos ahhoz, hogy azonnal megkapja ezt az igénylő, tudnia kellene, hogy a hat számjegyből álló, az utóbbi években szerzett telekkönyvi szám már azt jelenti, hogy az adott ingatlan szerepel az elektronikus nyilvántartásban; és ahhoz, hogy ezt azonnal megkapja, és ne kelljen másnapig várnia, körülbelül ennyi az átlagos átfutási ideje a kivonat elektronikus úton történő kibocsátásának. Amennyiben hatjegyű telekkönyvi száma van az ingatlannak, akkor az adatok megadásakor ugyanezt a számot kell írnia a kérelmezőnek a telekkönyvi számot és a kataszteri számot kérő rubrikába is. Prodan Ardelean szerint ezt kevesen tudják, de a gyorsaság érdekében érdemes odafigyelni.

Főleg ügyvédek, építészek és közjegyzők élnek az online kérvényezési lehetőséggel, de folyamatosan nő az okmányt online kikérő magánszemélyek száma is, júliusban 115 kérvényt tart számon a szerver. A hivatal igazgatója elmondta, hogy az online kiadott telekkönyvi kivonatot minden hatóság elfogadja akkor is, ha nincs rajta pecsét és aláírás. Az internetes úton kiadott kivonatok érvényességi idejét az azokon szereplő azonosító segítségével le is tudják ellenőrizni, ugyancsak interneten. A telekkönyvi adatok nyilvánosak, telekkönyvi szám és kataszteri azonosító birtokában ilyet leendő vásárló is kikérhet, ha le akarja ellenőrizni az ingatlan telekkönyvi helyzetét.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...