Önmegváltás
Utoljára módositva: 2019-01-08 12:10:20

Te is elmondod néha — vagy gyakran? —, hogy nem marad időd önmagadra, nincs időd élni: keveset mozogsz, nem jársz színházba, galériába, koncertekre, nem képzed magad, ott tartasz most is, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, nem véletlen, hogy kezded nem érteni a világot, és ha a látszat miatt korszerű akarsz lenni, kiderül, hogy mennyire lemaradtál másoktól.

Nem marad időd önmagadra, mert folyton rohansz, hajszolod a pénzt, de az sosem elég, az sem segít. Gyűjtesz valamire, de még össze sem gyűlt, máris el kell kezdeni valami másra gyűjteni. Folyton rohansz, végzed a napi munkát, ha lehet, még vállalsz valamit, s észre sem veszed, hogy alig vagy egyáltalán nem élsz, mert a folytonos rohanás nem élet. Az élet a testről és a lélekről szól, az egészségedről, a boldogságodról, a szeretetedről, az érzelmeidről. Két ember egymásra találásáról, egymásrautaltságáról. Ez az egymásrautaltság akkor válik szükségszerűvé, ha a két ember nem ellenséges, hanem ellentétes, azaz egymást kiegészítő lesz. Ahhoz, hogy az élet teljessé váljon, meg kell fejteni a létező titkokat. Ha boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatot, teljes emberi életet szeretnél, el kell hagyni az ellenségeskedést, az ellentétességet pedig úgy kell alakítani, hogy az ellentétek kiegészítsék egymást és pótolják a hiányosságokat. Lehet ezt tanulni, de a legeredményesebb megfigyelni egy olyan példát, aki már megjárta ezt az utat.

Te is elmondod néha — vagy gyakran? —, hogy meg akarod váltani önmagad. Az, hogy a nő nő, a férfi férfi legyen, számtalan módon elérhető, de aki az önmegváltás útján halad, annak nem a divatirányzatokat kell követnie. A nő el kell hogy döntse, milyen nő akar lenni és milyen férfit akar, a férfi el kell hogy döntse, milyen férfi akar lenni és milyen nőre vágyik. Az önmegváltás lényege az, hogy nem mások, hanem te magad kell hogy dönts a változás szükségességéről. A változások csak akkor következnek be, ha az első lépéseket úgy teszed meg, hogy látod magad előtt az utat, az úton lévő akadályokat, és előre tudod, mit kell tenni az akadályok legyőzéséhez. A változások lényege, hogy minden körülmények között maradjon idő önmagadra. Ez pedig hozzáállás kérdése. Hogy megértsd, nem a tárgyak megszerzése a fontos, hanem a másik nem közelsége, az érintés, az érzés, az anyagiaktól független testi és lelki öröm.

És ha mégsem sikerül megváltanod önmagad, az azért van, mert nem hittel teszed. Nem hiszel a változásban, abban, hogy két test és két lélek egybeolvadása adja a tökéletes egészet, ami arra a következtetésre vezet, hogy az önmegváltás akkor sikeres, ha valakit megváltasz magad számára, hogy eggyé legyetek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...