×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Operatív gyűlés Nagykárolyban

2019.09.03 - 08:17
Megosztas :
 • Operatív gyűlés Nagykárolyban

  Mindössze néhány percre volt szüksége a Nagykároly Helyi Tanács tagjainak ahhoz, hogy a hétfő délre meghirdetett, rendkívüli tanácsülés keretében elfogadják azon napirendi pontokat, melyek tárgyalását előzetesen megejtették.

  A helyi költségvetés kiegészítésére vonatkozó határozattervezet mellett zöld utat kapott az a megvalósíthatósági tanulmány is, mely a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal épületében található díszterem vészkijáratának fényjelzéssel történő ellátására vonatkozott.

  Ezek mellett a nagykárolyi bölcsőde épületének füstérzékelőkkel, valamint tűzjelző készülékkel való felszereléséről is döntöttek. A rendkívüli gyűlés anyaga között szerepelt az egykori Teremi úti óvoda épületének biztonsági riasztórendszerrel való felszerelése is.

  Jóváhagyták a nagykárolyi tanácsosok azt a határozattervezetet is, amely arra a 30 000 lejes kölcsönre vonatkozott, amit a város a frissen létrehozott Carei Trans Bus Kft. számára biztosít. Emellett elfogadták azt a határozattervezetet is, ami 11 gyermek Nagykárolyba szállítását teszi lehetővé. A gyermekek a város közelében található Korparét egyik állattenyésztő farmján élnek, s ahhoz, hogy iskolába járhassanak a helyi önkormányzat buszokat biztosít számukra, így jutnak el majd a jövő héten kezdődő új tanévben a város tanügyi intézményeibe.

   

  Cookie