Oprea: Július 15-én tesszük közzé a Start-Up Nation program nyerteseinek végleges jegyzékét
Utoljára módositva: 2019-07-06 18:55:08

Jövő héten fejeződik be a 2018-as Start-Up Nation program keretében benyújtott óvások elbírálása, és 15-én teszik közzé a nyertes pályázatok végleges jegyzékét – közölte szombaton Ştefan Oprea üzleti környezetért felelős miniszter.

 

Az Antena3 televíziónak nyilatkozva a tárcavezető elmondta, még tart az óvások elbírálása, a kedvezményezettek végleges listáját csak július 15-én ismertetik, a biztos nyertesek közül azonban több mint hétezerrel már aláírták a szerződést.

 

A miniszter hozzátette, a programmal az egyik fő cél a vállalkozói szellem újraélesztése, és a felmérések azt mutatják, hogy e tekintetben már jól érezhető a hatása. “A program 2017-es elindítása előtt nullához közelített a vállalkozást indítani kívánó fiatalok száma, ami nagyon súlyos volt. Ekkor előálltunk a kezdő vállalkozóknak szánt Start-Up Nation programmal, és jelenleg a szociológiai felmérések szerint tízből hat fiatal vállalkozó kíván lenni. Ez egyértelműen a Start-Up Nation hatása” – fogalmazott.

 

A 2018-as Start-Up Nation program keretében a 2017. január 30-a után létesített, termelés, kreatív ipar, szolgáltatások és kereskedelem terén tevékenykedő cégek pályázhattak legfeljebb 200 ezer lejes vissza nem térítendő támogatásra. Országos szinten összesen 33.514 üzleti tervet nyújtottak be a program keretében. A legtöbb pályázatot – 2014-et – Temes megyében jegyezték, amelyet Bihar (1753) és Prahova (1673) megye követ a sorban. A lista végén Kovászna (171), Ilfov (207) és Kolozs (240) megye áll.

 

Az előző kiíráshoz viszonyítva 14.217-tel több pályázatot regisztráltak. A legnagyobb arányú növekedés Beszterce-Naszód megyében figyelhető meg, ahol 1021-gyel több üzleti tervet nyújtottak be, mint a 2017-es kiírás alkalmával.

 

A Start-Up Nation program keretében 10 ezer üzleti terv részesülhet majd a 200 ezer lejes vissza nem térítendő támogatásból. AGERPRES/(RO – szerző: Florentina CERNAT, szerkesztő: Nicoleta GHERASI; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...