Óránként húszan tilosban
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:58:13

Pénzbírság mellett büntetőpont is jár a szabálytalan parkolásért

Hétfő óta fokozottabban figyelnek a városi rendőrök a Szatmárnémetiben tilosban parkolókra, kevesen vannak, de szaporázzák.
Egy óra alatt húsz esetben írtak jegyzőkönyvet hétfőn a szatmárnémeti városi rendőrök azt követően, hogy meggyakorították a tilosban parkolók ellenőrzését, tájékoztatta lapunkat tegnap Sergiu Blaga, a városi rendőrség közrendért felelős osztályának vezetője. A legtöbb autós a megállni tilos táblát, a gyalogosok számára fenntartott átkelők használhatóságát nem tartotta tiszteletben, ezek voltak a leggyakrabban elkövetett kihágások.
Igyekszünk a napokban is fokozottab mértékben jelen lenni a zsúfoltabb városrészeken, nyilatkozta Blaga, a kollégák a hétfői és a tegnapi akciókat a következő időszakban is folytatni fogják.
A városi rendőrség egyébként létszámproblémákkal küzd, a közlekedési részlegen az optimális 23 fő helyett csak 12 teljesít szolgálatot. A létszámhiányt nem hosszú ideig tartó súlypont-áthelyezéssel próbálják kiküszöbölni a rendőrök, derült ki Blaga elmondásából, hanem feszített tempóban dolgoznak, kevesebb időt töltenek el egy bizonyos helyszínen, de gyakrabban térnek a problémás helyekre vissza mert szeretnék a várost lefedni ugyanúgy, mint eddig.
Jobban odafigyelnek a városi rendőrök az utóbbi időben a jelzőlámpánál koldulókra és a kéretlen szélvédőmosókra is, Blaga szerint már módszerük is van arra, hogy „ezek ne fussanak gyorsabban a rendőröknél”. Ha valakinek bejelenteni – valója akad, az a 0361 919 – es gyors számon, vagy a 0261 727 020 -ás telefonszámon tehet bejelentést.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...