Óránként húszan tilosban
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:58:13

Pénzbírság mellett büntetőpont is jár a szabálytalan parkolásért

Hétfő óta fokozottabban figyelnek a városi rendőrök a Szatmárnémetiben tilosban parkolókra, kevesen vannak, de szaporázzák.
Egy óra alatt húsz esetben írtak jegyzőkönyvet hétfőn a szatmárnémeti városi rendőrök azt követően, hogy meggyakorították a tilosban parkolók ellenőrzését, tájékoztatta lapunkat tegnap Sergiu Blaga, a városi rendőrség közrendért felelős osztályának vezetője. A legtöbb autós a megállni tilos táblát, a gyalogosok számára fenntartott átkelők használhatóságát nem tartotta tiszteletben, ezek voltak a leggyakrabban elkövetett kihágások.
Igyekszünk a napokban is fokozottab mértékben jelen lenni a zsúfoltabb városrészeken, nyilatkozta Blaga, a kollégák a hétfői és a tegnapi akciókat a következő időszakban is folytatni fogják.
A városi rendőrség egyébként létszámproblémákkal küzd, a közlekedési részlegen az optimális 23 fő helyett csak 12 teljesít szolgálatot. A létszámhiányt nem hosszú ideig tartó súlypont-áthelyezéssel próbálják kiküszöbölni a rendőrök, derült ki Blaga elmondásából, hanem feszített tempóban dolgoznak, kevesebb időt töltenek el egy bizonyos helyszínen, de gyakrabban térnek a problémás helyekre vissza mert szeretnék a várost lefedni ugyanúgy, mint eddig.
Jobban odafigyelnek a városi rendőrök az utóbbi időben a jelzőlámpánál koldulókra és a kéretlen szélvédőmosókra is, Blaga szerint már módszerük is van arra, hogy „ezek ne fussanak gyorsabban a rendőröknél”. Ha valakinek bejelenteni – valója akad, az a 0361 919 – es gyors számon, vagy a 0261 727 020 -ás telefonszámon tehet bejelentést.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...