Óránként húszan tilosban
Utoljára módositva: 2014-08-06 09:58:13

Pénzbírság mellett büntetőpont is jár a szabálytalan parkolásért

Hétfő óta fokozottabban figyelnek a városi rendőrök a Szatmárnémetiben tilosban parkolókra, kevesen vannak, de szaporázzák.
Egy óra alatt húsz esetben írtak jegyzőkönyvet hétfőn a szatmárnémeti városi rendőrök azt követően, hogy meggyakorították a tilosban parkolók ellenőrzését, tájékoztatta lapunkat tegnap Sergiu Blaga, a városi rendőrség közrendért felelős osztályának vezetője. A legtöbb autós a megállni tilos táblát, a gyalogosok számára fenntartott átkelők használhatóságát nem tartotta tiszteletben, ezek voltak a leggyakrabban elkövetett kihágások.
Igyekszünk a napokban is fokozottab mértékben jelen lenni a zsúfoltabb városrészeken, nyilatkozta Blaga, a kollégák a hétfői és a tegnapi akciókat a következő időszakban is folytatni fogják.
A városi rendőrség egyébként létszámproblémákkal küzd, a közlekedési részlegen az optimális 23 fő helyett csak 12 teljesít szolgálatot. A létszámhiányt nem hosszú ideig tartó súlypont-áthelyezéssel próbálják kiküszöbölni a rendőrök, derült ki Blaga elmondásából, hanem feszített tempóban dolgoznak, kevesebb időt töltenek el egy bizonyos helyszínen, de gyakrabban térnek a problémás helyekre vissza mert szeretnék a várost lefedni ugyanúgy, mint eddig.
Jobban odafigyelnek a városi rendőrök az utóbbi időben a jelzőlámpánál koldulókra és a kéretlen szélvédőmosókra is, Blaga szerint már módszerük is van arra, hogy „ezek ne fussanak gyorsabban a rendőröknél”. Ha valakinek bejelenteni – valója akad, az a 0361 919 – es gyors számon, vagy a 0261 727 020 -ás telefonszámon tehet bejelentést.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...