Orban: A parlamenti képviselők kötelessége, hogy dolgozzanak, nem pedig az, hogy lógjanak
Utoljára módositva: 2020-02-23 21:35:59

A parlamenti képviselőknek kötelességük jelen lenni a kormány beiktatásáról döntő szavazáson, jelenttete ki Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök vasárnap a Digi24-en.

‘Mindegy, mit szeretne a PSD, a kormány beiktatását, vagy annak elutasítását, parlamenti képviselőinek jelen kell lenniük az ülésen’ – jelentette ki Orban.

Kifejtette, ‘a parlamenti képviselőknek az a kötelességük, hogy jelen legyenek, hogy dolgozzanak, nem pedig az, hogy lógjanak ilyen-olyan vitatható indokokból’.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) minden parlamenti képviselője jelen lesz, mondta a kijelölt kormányfő, megemlítve ugyanakkor, hogy a PSD-t kivéve minden parlamenti frakcióval egyeztetéseket folytattak, hogy meggyőzzék a képviselőket és szenátorokat, vegyenek részt az ülésen.

‘Amennyiben holnap nem lesz kvórum, a teljes felelősség azokat terheli, akik nem lesznek jelen, nem pedig azokat, akik ott lesznek. Ha ők nem lesznek jelen, azt jelenti, hogy ők azok, akik állandósítani akarják ezt az állapotot. Mi jó kormányzást akarunk Romániának, és úgy véljük, hogy ezt csakis előre hozott választások révén lehet biztosítani, azzal, hogy megbízzuk a román állampolgárokat, válasszanak egy reprezentatív parlamentet, amely szilárd alap lenne egy olyan kormány beiktatásához, amely végrehajtaná a szükséges reformokat’ – nyomatékosította Ludovic Orban.

A parlament hétfőn 16 órakor együttes ülésre ül össze, amelyen az új Orban-kormány beiktatásáról szavaz.

A képviselőház és a szenátus közös szabályzata értelmében legalább 233 parlamenti képviselőnek kell jelen lennie az ülésen a kvórum biztosításához.
AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...