Orban: Hiszek benne, hogy akik a bizalmatlansági indítványt támogatták, megszavazzák a kormány beiktatását
Utoljára módositva: 2019-10-16 19:53:32

Bizakodóan nyilatkozott Ludovic Orban kinevezett miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy számíthat mindazon törvényhozók parlamenti támogatására, akik hozzájárultak a Dăncilă-kabinetet megbuktató bizalmatlansági indítvány sikeréhez.

‘Hiszek benne, hogy azok a partnereink, akik hozzájárultak a bizalmatlansági indítvány sikeréhez, bizalmat fognak szavazni a parlamentben a kormánynak, ellenkező esetben Viorica Dăncilă marad hatalmon, és én nem látok komoly okot arra, hogy ne támogassák a kormány beiktatását’ – fogalmazott Orban, aki szerint nincs számottevő akadálya egy, az új kabinetet támogató többség kialakításának.

Azt is elmondta, egyelőre nem számít kormánykoalíciós partnerre, amely a PNL mellett részt venne a kabinetben.

Orban tájékoztatott, hogy a képviselőházban és a szenátusban is tárgyalócsoportok alakultak, amelyek egyenként fognak beszélni a Szociáldemokrata Párt törvényhozóival is, mert vannak köztük olyanok, akik nem értenek egyet a PSD vezetőségének ‘súlyos elhajlásaival’, és bizalmat szavaznának az új kormánynak.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...