Öregfiúk mérkőztek a tasnádi labdarúgás ünnepén
Utoljára módositva: 2018-09-23 21:14:39

Ünneprontó volt az időjárás szombaton, Tasnádon, ahol délután több mint százan gyűltek össze azért, hogy a helyi labdarúgó-klub fennállásának a századik évét celebrálják.

A helyiek állítják, ha nem esett volna az eső, akkor biztos telt ház lett volna, ugyanis a Szatmár megyei üdülőtelepülésen szeretett sportág a foci. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt egy évszázad alatt mindig volt legalább egy focicsapata Tasnádnak a megyei bajnokságban, vagy a divíziós pontvadászatban.

Ez utóbbi versenysorozatban kétszer is érdekelt volt a szatmári város alakulata: közel 30 évvel ezelőtt játszottak C-osztályban, majd hosszú szünet után, 2017-ben ismét harmadosztályos csapatot ünnepelhettek Tasnádon. Ráadásul az idei felállásban a legények szép ajándékkal lepték meg a helyieket: öt forduló után veretlenek, pénteken pedig a dicső múlttal rendelkező Besztercei Gloria otthonában nyertek 3–1-re.

A szép emlékekről, dicső múltról sokat beszéltek szombat délután a tasnádi Unirea Stadionban is. 40–80 éves öregfiúk gyűltek össze, hogy egy gálameccsen mozgassák meg magukat. A pirosak és a sötét kékek (ez a mostani Tasnádi Unirea klub színe) kétszer félórás félidőt játszottak. A sötét kékek kapujában Tasnád polgármestere, Grieb Csaba Ferenc kezdett, de az első gól után jobbnak látta átadni a helyét az egyik díszmeghívottnak: a román válogatott egykori „aranycsapatának” kapusa, Florin Prunea állt be rövid időre. A sötét kékek védelmi sorát klasszis játékos erősítette: a Steauával és a Crvena zvezdával BEK-győztes Miodrag Belodedici tette tiszteletét az ünnepi eseményen, és vállalta a játékot.

A pirosak vezető találata után a túloldalt is megrezdült a háló, majd további gólok is születtek mindkét oldalon, körülbelül egytucat. De ki számolta? A mozgáson, a találkozás örömén volt a hangsúly szombaton. Az akkori C-osztályosok többek között dési, máramarosszigeti emlékeket elevenítettek fel. „Szigeten nem lehetett győzni. Nem azért, mert olyan erősek voltak, hanem azért, mert nem engedtek a bírók” — mondta mosolyogva az egyik „öregfiú”.

„Tudomásom szerint két időszaka volt Tasnádnak, amikor az utóbbi 50 évben – mondhatni – a csúcson volt a csapat: közel harminc évvel ezelőtt voltunk C-osztályba, de most ismét harmadosztályban játszanak a legények. A mostani felállás remélem így marad — nyilatkozta lapunknak Grieb Csaba Ferenc. — Jó csapat, és bízom benne, hogy a tavalyi szezonhoz hasonló eredménnyel fog zárni. Mi, az önkormányzat erőnkhöz mérten segítjük őket. Sajnos kevés állandó szponzorunk van a klub mellett. Szükségünk van még segítségre a magánszférából. Úgy gondolom, hogy a mostani csapat szereplése öregbíti a fürdőváros hírnevét.”

A gálameccs kiválósági oklevelek és emlékérmek kiosztásával zárult, és az elsők között elismerésben részesült az a személy is, aki majdnem egy idős a tasnádi focival: a 93 éves Tömpe Pál játékosként, edzőként és klubvezetőként is szerepelt vállalt a múltban a tasnádi focicsapatnál.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...