Öregfiúk mérkőztek a tasnádi labdarúgás ünnepén
Utoljára módositva: 2018-09-23 21:14:39

Ünneprontó volt az időjárás szombaton, Tasnádon, ahol délután több mint százan gyűltek össze azért, hogy a helyi labdarúgó-klub fennállásának a századik évét celebrálják.

A helyiek állítják, ha nem esett volna az eső, akkor biztos telt ház lett volna, ugyanis a Szatmár megyei üdülőtelepülésen szeretett sportág a foci. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt egy évszázad alatt mindig volt legalább egy focicsapata Tasnádnak a megyei bajnokságban, vagy a divíziós pontvadászatban.

Ez utóbbi versenysorozatban kétszer is érdekelt volt a szatmári város alakulata: közel 30 évvel ezelőtt játszottak C-osztályban, majd hosszú szünet után, 2017-ben ismét harmadosztályos csapatot ünnepelhettek Tasnádon. Ráadásul az idei felállásban a legények szép ajándékkal lepték meg a helyieket: öt forduló után veretlenek, pénteken pedig a dicső múlttal rendelkező Besztercei Gloria otthonában nyertek 3–1-re.

A szép emlékekről, dicső múltról sokat beszéltek szombat délután a tasnádi Unirea Stadionban is. 40–80 éves öregfiúk gyűltek össze, hogy egy gálameccsen mozgassák meg magukat. A pirosak és a sötét kékek (ez a mostani Tasnádi Unirea klub színe) kétszer félórás félidőt játszottak. A sötét kékek kapujában Tasnád polgármestere, Grieb Csaba Ferenc kezdett, de az első gól után jobbnak látta átadni a helyét az egyik díszmeghívottnak: a román válogatott egykori „aranycsapatának” kapusa, Florin Prunea állt be rövid időre. A sötét kékek védelmi sorát klasszis játékos erősítette: a Steauával és a Crvena zvezdával BEK-győztes Miodrag Belodedici tette tiszteletét az ünnepi eseményen, és vállalta a játékot.

A pirosak vezető találata után a túloldalt is megrezdült a háló, majd további gólok is születtek mindkét oldalon, körülbelül egytucat. De ki számolta? A mozgáson, a találkozás örömén volt a hangsúly szombaton. Az akkori C-osztályosok többek között dési, máramarosszigeti emlékeket elevenítettek fel. „Szigeten nem lehetett győzni. Nem azért, mert olyan erősek voltak, hanem azért, mert nem engedtek a bírók” — mondta mosolyogva az egyik „öregfiú”.

„Tudomásom szerint két időszaka volt Tasnádnak, amikor az utóbbi 50 évben – mondhatni – a csúcson volt a csapat: közel harminc évvel ezelőtt voltunk C-osztályba, de most ismét harmadosztályban játszanak a legények. A mostani felállás remélem így marad — nyilatkozta lapunknak Grieb Csaba Ferenc. — Jó csapat, és bízom benne, hogy a tavalyi szezonhoz hasonló eredménnyel fog zárni. Mi, az önkormányzat erőnkhöz mérten segítjük őket. Sajnos kevés állandó szponzorunk van a klub mellett. Szükségünk van még segítségre a magánszférából. Úgy gondolom, hogy a mostani csapat szereplése öregbíti a fürdőváros hírnevét.”

A gálameccs kiválósági oklevelek és emlékérmek kiosztásával zárult, és az elsők között elismerésben részesült az a személy is, aki majdnem egy idős a tasnádi focival: a 93 éves Tömpe Pál játékosként, edzőként és klubvezetőként is szerepelt vállalt a múltban a tasnádi focicsapatnál.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...