Óriásgólyalábas vásári komédia a 13. PMN-en
Utoljára módositva: 2014-08-08 19:01:15

Számtalan koncert, színházi előadás és változatos programok: ez a 13. Partiumi Magyar Napok. A szervezők ugyanakkor nem feledkeznek el a legkisebbekről sem, hogy míg a szülők koncerten buliznak, addig a gyerekek se maradjanak program nélkül.

Augusztus 18-án, hétfőn a Tűzoltótorony tövében felállított színpad elé várják a kicsiket (és nem csak), ahol 18 órai kezdettel a Budapesti Utcaszínház előadásában az Óz, a nagy varázsló című előadást tekinthetik meg, majd 21.30 órától A lónak vélt menyasszony című darab kerül bemutatásra, ugyancsak a Budapesti Utcaszínház előadásában.

Augusztus 23-tól, szombattól pedig egész napos programok várják a kicsiket a Kossuth-kertben, ahol a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Borókagyökér Egyesület szervez gyermekfoglalkozásokat a külön e célra kialakításra kerülő Gyermekutcában. De lesz még forgószínpad interaktív foglalkozásokkal — Meseország cserkész módra! címmel —, a kisszínpad környékén pedig 11 órai kezdettől vásári attrakciók várják a kicsiket: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborozó, beharangozó a Kossuth-kert egész területén. Ugyancsak 11 órától veszi kezdetét a Mátyás kerestetik! című vásári komédia a Brighella Bábszínház előadásában. 11.40 órai kezdettel Belloni bűvész kápráztatja el a kicsiket, majd 12.40 órától gyerekkoncerten bulizhatnak a lurkók, majd 13.40 órától Gyerek ki mit tud?-on mutathatják be tehetségüket, a produkcióikat zsűri értékeli és díjazza.

A gyerekprogramok sokasága vasárnap is folytatódik a Kossuth-kertben, ahol a 10-es iskola mazsorettcsoportjának előadásával indul a program 11 órától. Ezt 11.30 órától Óriáscirkusz, a Vaga Banda (HU) bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiája követi, majd 12.30-tól Cserey Csaba (Csabcsi) gyerekkoncertjétől lesz hangos a Kossuth-kert. A kora délutáni órákban hétpróbázhatnak a vetélkedő kedvű gyerkőcök, 15 órától pedig a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának harci bemutatóját tekinthetik meg, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség szervezésében.

Mindazok, akik már kinőttek a gólyalábas produkciókból, de még nincs kedvük egy politikai előadáshoz, nos azokról a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági kezdeményezés gondoskodik számtalan „lájkolható” programmal. Augusztus 23-án, szombaton a Kossuth-kertben célba lövős paint ball-t és sakkversenyt szerveznek, majd 15 órától részt vehetnek az „Önkéntesség itthon és Európában” címmel meghirdetett előadáson, ahol külföldi önkéntesekkel beszélhetnek, mindez a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. 17 órától egy hasonló jellegű beszélgetésbe kapcsolódhatnak be, ahol „Sikeres fiatalok Szatmárban” címszó alatt sikeres fiatalok és az RMDSZ és a MIÉRT közös ifjúsági EP-képviselőjelöltje mesél a résztvevőknek, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

Augusztus 24-én, vasárnap 10 órától biciklis felvonuláson vehetnek részt a fiatalok, ahol kipróbálhatják milyen is szoknyában és tűsarkúban tekerni, de az „Erasmus+ — lehetőség, nem csak fiataloknak” című előadáson is beszélgethetnek az Európai Önkéntes Szolgálat külföldi önkénteseivel a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

A rohanó világban élő ember számára jólesik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve csak úgy olvasni, vagy olykor elmélyülni a jelen történésein. A Szatmári Friss Kávézóban egy családias hangulatú beszélgetésre várja szombaton a szatmáriakat a Szatmári Friss Újság.

Mindezek mellett természetesen további rengeteg érdekes és izgalmas program várja a fiatalokat a 13. Partiumi Magyar Napokon augusztus 18. és 24. között.

Az év legszínesebb rendezvénye támogatók nélkül nem jöhetne létre.

Arany fokozatú támogatók:

Autonet-A24, Tarr Beton, Kreativ, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüst fokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

 

Vaga banda: A Vaga Banda bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiával várja a gyerekeket a Kossuth-kertben

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 13:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 17:00
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...